Oktoberfest i Tyskland- Øl og svære mugger. Festivalen, som første gang ble avholdt 16 oktober 1810, har rukket å vokse seg såpass stor at den er livsviktig for økonomien i München. Totalt omsettes det for snaue én milliard euro i München under de 16 dagene med festivitas. Bare på festivalområdet omsettes det for 450 millioner euro.

Her drikkes det glade mengder øl. Totalt øl-konsum for festivalen ligger på drøye 60.000 hektoliter med øl. Dette tilsvarer seks millioner liter øl. Ølen er ikke spesielt billig under festivalen. Den er litt dyrere enn normal, men like fullt får du én mass (nesten en liter øl) for mellom 50 og 60 kroner.

I år starter festivalen 21. september og varer helt til 6. oktober, i München selvsagt.

Oktoberfest i Tyskland- Øl og svære mugger

Oktoberfest i Tyskland- Øl og svære mugger.

Oktoberfestivalen er en begivenhetsrik fest i ølets og puppens tegn kan det virke som. En fantastisk festival med andre ord- Der skulle man ha vært….

Før du drar på festivalen lønner deg seg å besøke festivalens hjemmeside. Her finner du masse informasjon om hva som er verdt å se, hva du bør gjøre og ikke minst hva du ikke bør gjøre. De har et “oktoberfestival-survival kit” med de aller viktigste telefon-numrene du kan komme til å trenge. Her kan du også laste ned kart over hele området. Her ser du hvor de forskjellige øl-teltene er lokalisert, og du kan se andre viktige “landemerker” du kan komme til å trenge.

 Det er ventet mer enn 8 millioner mennesker på oktoberfestivalens 16 dager- snakk om fyllekalas…

Det som i dag kalles Oktoberfestivalen ble for første gang arrangert så lang tilbake som i 181o. Riktignok ble det første arrangementet avholdt året før, men da var det en fest tilegnet kronprins Ludwig av Bavaria som skulle gifte seg. Paraden og festen ble en så stor suksess at det nærmest ble forlangt at det måtte avholdes en slik fest det påfølgende året. resten er historie.

Når alkoholen går inn og vettet ut, og de frodige og formfulle servitørene har sine knep for å holde kåte og små-fulle mannfolk unna varene. Klår man en gang for mye så er det stopp på øl serveringen. Det får de fleste til å holde seg i skinnet.

– “Helga” og andre tyske helter fra (X-rated movies) fra 70- tallet er godt kjent i Norge og tyskere er kjent for sin extreme sex apetitt. Denne kommer også til sin rett der det er laget utallige filmer som er basert på fantasier rundt Oktoberfestens kriker og kroker. Det er ingen hemmelighet at det da blir sterke scener. Her får man både øl og mugger i alle typer, smak og fasonger.

Også i år ville en hver flue på veggen fått problemer med å holde seg fast om den var vitne til alt som skjedde, skal man tro på historiene.

Foto: Oktoberfest.de

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Charter-Hilde stolt av nakenbildene!

Charter-Hilde stolt av nakenbildene! "SE og Hør" har laget en sak om, Hilde Skovdahl (43) og hennes flotte nakenbilder som...

Lukk