I februar er det endelig klart for vinter-OL i Pyeongchang i Sør- Korea. Det 23. i rekken, men det aller første uten at de største TV-kanalene NRK og TV2 får sendetid. Det er nemlig kanalen Discovery, som sitter på senderettighetene til OL. 

Våre største medaljehåp er Marit Bjørgen og Heidi Weng, samt alpint-kanonene Kjetil Jansrud og slalåm ekspert, Henrik Kristoffersen. Petter Northug er det alltid spennende å følge med på i mesterskap, men treningsresultatene har ikke gått trønderens vei i sommer. Vi er faktisk usikre på om han deltar i kommende OL.

Uansett er Norge favoritter til å bli beste nasjon til å sanke medaljer.

I Vancouver var det vertene Canada som ble beste nasjon, det samme skjedde i skandale mesterskapet i Russland, da Sotsji var arrangør, og de aller fleste russiske utøvere dopet.

Nå skal vi nordmenn ligge jævlig lavt, og være forsiktig med å ta det ordet i vår munn. Vårt eget lille stykke Norge, selveste nasjonalskatten vår, Therese Johaug, sitter hjemme etter å ha blitt utestengt i 18 måneder etter bruk av leppe-salve, smekk full av stoffet Clostebol, som står på dopinglista. Norge tåler ikke engang en ny mistanke mot seg, hva doping angår. Unngår vi det, kan dette bli tidenes norske suksess-mesterskap.

Vinter-OL er verdens største idrettsarrangement, etter sommer-OL og fotball-VM. All verdens nasjoner som ønsker å følge vinter-atletene i aksjon vender TV-kameraene mot Sør-Korea og OL i Pyeongchang, fra 9. februar – 25. februar 2018.

Mange vil nok reagere på at det ikke er de «vanlige» kanalene TV2 og NRK som har sendeplan, men «ukjente» kanaler, som lever av de kommersielle innslagene, som kan gi reklameinnslag mitt i et arrangement. Det er altså digre Discovery, som eier av TVNorge, kanalen MAX og Eurosport, som har ansvaret for TV-bildene til norske TV-seere.

Kanskje er det på tide med en ny vri og nye sendeflater med nye programledere? Kanskje er Discovery både profesjonelle og dyktige i jobben med å få OL-sendingene prestert til folket. Reklamen er nok det folk flest frykter mest. Dog er det en annen utfordring, uavhengig hvem som gir oss TV-bildene. Tidsforskjellen.

For alle oss som har fulgt tidligere OL fra den asiatiske delen av verden, vet vi at det kan være utfordrende å måtte stå opp i midt på natten, for å se våre beste kvinner og menn i aksjon. Noen vil huske OL fra Nagano i 1998 og VM i Sapporo 2007 – som ren lidelse.

OL i Pyeongchang vil sendes over hele kloden, som seg hør og bør. De fleste øvelsene vil du kunne se i normal TV-tid, noe blir sendt på formiddagen norsk tid, men alpintøvelsene, vil arrangeres på formiddagen lokal tid, som tilsvarer midt på natten – norsk tid.

I følge Discovery er det i all hovedsak TVNorge og Eurosport og EurosportNorge som skal gi oss OL-bildene direkte. Så lenge Nord- Koreas leder, Kim Jong-un holder seg unna utskytningsrampene sine …

143 dager igjen …

 

Kilde: itrømsø.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
25. september – Farmen er tilbake!

25. september - Farmen er tilbake! Et sikkert høst-tegn er populære og velklingende navn på TV-skjermen. Skavlan på NRK og...

Høstferiens muligheter for liten og stor

Høstferiens muligheter for liten og stor. For mange foreldre er høstferien en kilde til problemer og utfordringer som kan slite...

Lukk