Det er svært viktig å ha rene glass, som ikke har vært i oppvskmaskinene sammen med middagstalerkner og annet. De må vaskes alene eller aller helst bare zalo og varmt vann. Ølglass som snevrer seg inn i toppen, bevarer aromaen i glasset best.

Tykke glass holder bedre på temperaturen enn tynne glass. Hell øllet midt i glasset med en jevn stråle. Skumlsget som dannes er med på å bevare aromaen i glasset. Et godt tips er å kjøle ned glasset i fryseren på forhånd.

Øl blir lett dovent i sommervarmen, derfor kan det være smart å drikke raskt, eller servere i mindre glass. Øl tåler ikke direkte sollys. Blir øllet stående lenge i glasset så vil det til slutt smake surt og direkte vondt.

Øl består i hovedsak av humle, vann, gjær og malt.  Humlen gir bitterhet og aroma, malten gir sødme og aroma. Gjærens hovedoppgave er å omdanne malten/ sukkeret til alkohol. Kombinasjonen av disse bestander bestemmer til slutt hva slags øl man får.

Øl oksiderer så snart det kommer luft til derfor er det smart å sette øllet i skyggen, eller dekke det til. Også solllyset er med på oksideringsprosessen. Derfor ser man at de fleste ølsorter tappes på mørke flakser.

Men smaken sitter også i synet, derfor er det viktig å servere øl i glass uten farve-

I mange land har bryggerier som begynte som små familieforetak vokst seg til store, ofte multinasjonale, selskaper. I noen tilfeller har dette ført til dårligere utvalg av ølsorter og også lavere kvalitet i et forsøk på å øke profitten, men de fleste bryggerier setter sin stolthet i å produsere kvalitetsøl.

I en del land er produksjonen og distribusjonen av øl regulert av strenge lover. På Island var for eksempel alt salg av øl forbudt helt fram til 1988, men i dag er det fritt fram også der. Norge, Sverige og Finland har mange restriksjoner på omsetningen av alkoholholdige drikkevarer, her kan blant annet sterkøl bare kjøpes på spesielle utsalgssteder, som for eksempel vinmonopolet i Norge.

Men det er svært viktig for meg å presissere at finnes utmerket godt øl som er alkoholfritt!

Nyt sommeren, men ta hensyn til barna-

kilde VG

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Orgasmens hemmeligheter

Dette er et tema man lett kan skrive bok om.Kanskje ikke fordi det er så mye å skrive om ,...

Campions Leauge Finalen 2010

        Bayer Mûnchen V Inter Milan Louis van Gaal V José Mourinho I klubbfotball sammenheng, kampen over alle kamper!...

Lukk