Når Norges rikeste mann snakker, lytter Norges viktigste personer. I følge et intervju med E24.no mener Olav Thon(90) at unge mennesker i Norge ikke trenger utdanning. Det er en påstand han garantert må spise i seg når mange andre viktige og kloke mennesker får summet seg og tar til motmæle.

Olav Thon er en gigant i norsk næringsliv, og en viktig brobygger mellom mange forskjellige grupper arbeidsgivere. Han alene er sjef for mange tusen mennesker i både Sverige og Norge. I følge Gunnar Stavrum og Nettavisen er heller ikke LO spesielt fornøyd med den aldrende hotell-kongen.

Det å finne ut hva man passer til, og sørge for at man får mulighet til å gjøre det, er nøkkelen til lykke. Utdannelse er ikke en forberedelse til livet; utdannelse er selve livet.

Olav Thon er en viktig person som har gitt Norge enorme tilskudd i form av sitt voksende eiendomsimperium. Han tar allikevel feil i sin uttalelse om at de unge ikke trenger utdannelse. Selvsagt trenger de det, både i styrtrike Norge, og i verden forøvrig. Det er jo selve grunnstammen i de fleste samfunn, at mennesker skal kunne klare seg selv gjennom et yrke.

Hvem skal bygge hotellene, veiene, skolene, sykehjemmene? Hvem skal lære Thons oldebarn å regne å skrive, hvem skal pleie de syke, og hvem skal lede Norges kommende regjering? Alle kan ikke være gründere som Olav Thon, Odd Reitan eller Stein Erik Hagen, uten utdanning.

Ole Gunnar Solskjær ble Norges mest kjente person i verden, utenfor landets grenser. Ikke fordi han var så bra på skolen, men fordi han brukte time etter time på å bli en god fotballspiller i Brunsvika i Kristiansund. God i Clausenenga, god i Molde, og både heldig og god i Manchester United.

Kjell Inge Røkke er en annen suksessrik forretningsmann som ikke har nevneverdig utdannelse, men lyktes ekstremt i næringslivet. Moldenseren er en av Norges viktigste arbeidsgivere i Aker konsernet.

Odd Reitan, bygget opp REMA 1000 uten å noen viktige tall eller skjema fra sin utdannelse. Har overlatt det meste av milliardkonsernet til sin to sønner.

– Olav Thon er på en annen planet enn alle andre arbeidstakere, og han mener bestemt at det er ingen grunn til at noen tjener mer enn 1,5 til 3 millioner kroner pr. år. I utgangspunktet en klok tanke, men problemet er at ikke en gang 90% av alle nordmenn er i nærheten av å tjene tre millioner kroner pr år.

Det er haken ved å tjene for mye penger, du mister bakkekontakten fullstendig.

Olav Thon er en nøktern mann på 90 år, med rød strikket-lue, lut i ryggen og et skjevt smil på lur til de fleste. En god bestefar for alle unge han møter på sin vei. En nådeløs og knallhard forretningsmann for alle som står i hans vei for hans videre og planer framdrift.

– Uansett hvilke planer du har for deg selv og din bedrift, om det bare er på papiret, så er det veldig viktig å følger drømmene dine fullt ut. I alle europeiske land finnes det gründere og fantastiske enkelt personer som lykkes med å drive sin bedrift til uante høyder, med to tomme hender. Dessverre så er det unntaket som bekrefter regelen.

Tro bare aldri at du blir så rik og vellykket som Norges mest suksessrike forretningsmenn.

Du bør gå på skole lenge nok til at din utdanning blir til det du søker i din stilling i livet. La de med særegne kunnskaper til å bygge bedrifter og arbeidsplasser få lov til å være sære på sin måte. For det er de ofte.

Du trenger din utdannelse, ikke nøl med å fullføre!

 

Kilde E24.no

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Carlos Tevez til Liverpool?

Ryktene om spilleroverganger i England vil ingen enda da. Ihvertfall ikke før overgangsvinduet stenger 31.august.  Caros "I dont want to...

Er det ok at din datter legger ut halvnakne bilder av seg selv på bloggen sin?

Om din datter har blogg, eller velger andre fora på nettet å vise seg fram på, er det ok for...

Lukk