Olav Thon: “Du trenger ikke utdanning” Feil! En av Norges rikeste menn fylte 90 år i juni 2013. Olav Thon, grunnleggeren av Thon-gruppen, gründer og mangemilliardær og kjøpesenter-skaper – er en klok mann, med mange meninger.

Men mannen med 25 milliarder kroner på bok tar feil på et punkt. Han påstår nemlig at man ikke trenger utdanning.

Og det mener vi ikke er helt riktig, særlig siden det kommer fra han, som er helt avhengig av meget dyktige og kompetente folk rundt seg i sine bedrifter.

Olav Thon: “Du trenger ikke utdanning” Feil!

I følge et intervju, gjort av E24.no i forbindelse med feiringen, kom hotellkongen med påstanden om at; kan han, Kjell Inge Røkke, John Fredriksen og Odd Reitan – greie seg uten nevneverdig utdanning, så kan DU også.

– Det er så mye fokus på utdanning. Det er bra, men det er mange det ikke passer for. Til dem vil jeg si; du trenger ikke utdanning, for å lykkes. Tror du på deg selv, kan du komme så langt som helst. 

Har man så god nese for business som disse bedriftseierne og milliardærene, er det klart man ikke trenger å tenke lenge på hva man skal bli. Problemet er at dette er kun enkeltmennesker, som har vært med på å forme det norske næringslivet i mange tiår.

Unntaksvis, gründere som har skap seg egen formue og tusenvis av arbeidsplasser for andre. Unike personligheter som har jobbet døgnet rundt i årevis for å kommet dit de er i dag.

Man kan verken utdannes til eller lære å bli en næringslivstopp av Thons kaliber. Han har vært dyktig og heldig, og gjort seg styrtrik gjennom å ta kloke valg på riktig tidspunkt, gjennom et svær langt yrkesliv. Kudos til Olav Thon.

Er du ung og usikker, om du skal velge å forsøke å jobbe deg til topps i et konser, eller ta den langt tryggere og smartere veien gjennom utdanning – er helt opp til deg selv å bestemme.

Ønsker du gode råd? velg utdanning foran det meste.

Visste du at: I Forsvaret får du lønn under utdanning, og dermed slipper studielån? En glimrende måte å få en god utdannelse, hvor du slipper å bekymre deg for dyre lån som kreves.

Du kan ikke bli prest, politi, pilot, lege, ingeniør eller tannlege eller forsker, uten å tilbragt noe tid på skolebenken i forkant. En gjennomsnittslønn er ca 560.000 kr. per år før skatt.

Med liten eller ingen utdanning har du flaks om du kommer opp i slike summer i årslønn. Invester i framtiden ved å ta en utdannelse, for da kan du gå alderdommen tryggere i møte.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Disse menneskene skal til Mars!

Disse menneskene skal til Mars! NASA (National Aeronautics and Space Administration) har fått grønt lys av president Donald Trump, til å...

Lukk