«The babyfaceed-assassin» Gutten som ble tatt for å være ballgutt da han første gang kom på treningsfeltet til Manchester United. Legenden som kom fra benken og avgjorde viktige kamper som innbytter. 

– Han som avgjorde Champions League finalen og ble «20 The Legend». Banneret henger fortsatt på Old Trafford. Klubben han spilte for i 12 sesonger, der han var innbytter i de fleste, men scoret allikevel 126 mål på 366 kamper, sånt blir man legende av

Den sympatiske, ambisiøse og målrettede kristiansunderen som fikk sjansen til å leve ut fotballdrømmen, gjorde det til gangs. Man må kanskje ut av Norge, til England og byen Manchester for å forstå hans status.

Han er faktisk langt mer populær i England enn i Norge. Med tanke på at han er en svært respektert, og godt likt fotballtrener også her hjemme sier det sitt om hvilken status denne mannen har.

Norges mest kjente nordmann kommer fra forblåste Karihola i Kristiansund, der eventyret startet for 39 år siden. Ole Gunnar har ved fler anledninger blitt kalt Askeladden, og det er faktisk en god beskrivelse. Alt den sindige nordmøringen  gjør er nøye planlagt.

– Kanskje sett bort i fra flørtingen med Aston Villa. Da ble det bråk. Molde-investor Kjell Inge Røkke raslet med sabelen og truet med å sende MFK til Blokksberg om ikke Ole Gunnar kom på bedre tanker.

Alle managerløse klubber i England blir knyttet til Ole Gunnar Solskjær i det øyeblikket den ny-sparkede treneren er ut døra. Så langt har ingen lykkes i å få Molde-treneren til å flytte på seg.

Det er bare snakk om tid før det skjer.

«Theater of Dreams» som før eller siden vil bli Ole Gunnar Solskjærs arena. Som manager for verdens største fotballklubb. Innen 3-5 år vil Kristiansunderen være manager for Manchester United.

Jeg er ikke så sikker på at han velger en annen Premier League klubb før han tar steget fra Molde. Oles kjennemerke er jo lojalitet. Det blir vanskelig for hans tidligere klubb, for fansen og Ole selv om han kom til Old Trafford som manager for en annen klubb.

– Ole kom tilbake til Norge for å trene Molde Fotballklubb. Det har gått to sesonger, og han har vunnet begge. Det er så imponerende at alle klubber med respekt for seg selv og egne sportslige resultater, følger han nøye.

Uansett hvor mye Røkke legger forholdene til rette for «Mr. Fantastic», vil et bytte til en større liga snart tvinge seg fram. Jeg er ikke så sikker på at det er Solskjær som trener Molde i Tippeligaen neste sesong.

Den dagen Ole Gunnar Solskjær løfter Premier League trofeet over hodet som manager for Manchester United er ringen sluttet. Det vil skje en gang i framtiden. Sir Alex Ferguson er en legende.

Det er en større legende som etterhvert skal fylle hans plass i verdens største fotball klubb.

Når tror du Ole Gunnar Solskjær tar over i Manchester United?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tippekampen- Wolves- Nottingham Forest, en klassiker

Du som er glad i fotball generelt, og kanskje engelsk fotball spesielt husker selvsagt de gode gamle Tippekampene på NRK. Den gang...

I møte med mennesker har jeg møtt en sexolog, det var spennende…

Jeg er så heldig å få lov til å ta en prat med en av de mest interessante mennesker jeg...

Lukk