Ole United! Manchester United-styret hadde ikke noe annet valg, Ole Gunnar Solskjær hadde presentert seg selv. Sitt DNA og sin spillerstruktur med å vinne nok kamper til å få jobben permanent. Ole United, Ole Gunnars United, Ole Gunnar Solskjærs, Manchester United. Eventyret om Askeladden fra Kristiansund, fortsetter. Det er bare å gratulere.

I følge klubbens offisielle Twitter-konto, har Solskjær skrevet under for tre år som manager for Manchester United. Drømmen er i ferd med å gå i oppfyllelse. Ole United!

For det er verken suksessen med Molde eller på tross av fiaskoen med Cardiff at storklubben, Manchester United, velger nordmannen som permanent manager. Det er på bakgrunn av Ole Gunnars enorme posisjon som spiller, som menneske og superstjerne. Senere som trener for ungdomslaget, deretter med den enorme suksessen som midlertidig sjef på Old Trafford.

Styret og eierne hadde som sagt intet valg. Resultatene talte sitt tydelige språk. Kun ett tap på 13 seriekamper, er bedre enn de fleste hadde forventet. Laget lå 11 poeng unna topp-fire når Solskjær tok over etter utskjelte Mourinho i desember, nå ligger Manchester United kun to poeng bak Arsenal. Som innehar den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-kvalifisering.

Ole United

Ole United! Er synonymt med suksess, både som spiller og nå som manager, sommerens overgangsvindu samt hvilke spillere som forlater Old Trafford – avgjør hva Solskjær har å spille med, neste sesong.

40-17 er målforskjellen den tidligere Molde-treneren kan vise til, under sin tid som midlertidig manager for Manchester United. Laget hans har altså gjort 40 mål og sluppet inn kun 17. 14 seire, to uavgjort og totalt kun tre tap bør gi fansen håp om gode tider. En gevinstprosent på pene 73,7 er svært høyt, men sesongen er ikke over.

Totalt 14 seire på 19 kamper, der styrtrike PSG, ble slått ut av Champions League. Har satt Solskjær i en unik posisjon for jobben han ønsket seg. Etter 17 kamper under José Mourinho, hadde Manchester United 29-29 i målforskjell. Det er en åpenbar forskjell som neppe er tilfeldig.

Den nybakte Premier League-manageren, skal ha en klausul i sin kontrakt som gir ham £2 mill. i bonus, skulle laget hans kvalifisere seg til den viktigste Europacupen. En målsetning som så vanskelig nok ut før Solskjær tok over.

Ole United
Ole ‘United’, ny manager for Manchester United Foto: Goal.com

Vi som kommer fra Kristiansund, vet hva 20LEGEND har som posisjon på Nordmøre. Ole Gunnar Solskjær, har en enorm status i fotballbyen Manchester, men er også den mest kjente nordmann på kloden. I lys av sin karriere som spiller – for de røde djevlene.

20LEGEND

De fleste supporterne som har vært på Old Trafford, eller fulgt kampene på TV. Har lagt merke til bannere som har hengt godt synlig på tribuneseksjonen, 20LEGEND, ofte. Selvsagt har scoringen i Champions League-finalen i 1999, stor betydning for hans navn og ettermæle, men det er først og fremst sin lojalitet i klubben og posisjon som menneske. Og som har gjort at Solskjær ble tilbudt jobben permanent.

Nå vil 46-åringen få tid til å bygge sitt eget lag, sannsynligvis rundt Paul Pogba, som er lagets største og viktigste spiller, til tross for franskmannens flørt med Real Madrid. Solskjær vil nok få kjøpe de spillerne han ønsker seg, med åpent sjekkhefte, der Alex Ferguson vil bli brukt som mentor, sparringspartner og rådgiver. Kristiansunderen har aldri lagt skjul på sitt gode samarbeide med “sjefen” og vil nok holde tett dialog med den tidligere suksess-manageren, når overgangsvinduet åpner 1. juli.

Solskjær har klart å få spillerne til å forstå hvilket lag de faktisk spiller for, lyktes med å få selvtillit, spilleglede og fart inn i laget. De samme spillerne har begynt å vinne kamper under sin nye trener, de har trodd på hans spilleplan og sett spillekåte ut på banen. Under Mourinho var spillerne slitne, de hadde rett og slett ikke trua. Utfordringen for Solskjær er å opprettholde den given som laget hadde i vinter.

Champions League

Det skal spilles åtte meget viktige kamper i Premier League før sesongen er over, og like viktig, to meget vanskelig kamper, hjemme og borte, mot selveste Barcelona, som er kvartfinalene i Champions League. Skulle Solskjær oppretteholde en seiersprosenten på døyt 73, vil det være sensasjonelt, men det kan bli veldig vanskelig også.

Her er kampene som skal gi Manchester United Champions League-plass.

  • 30. mars: Manchester United – Watford
  • 2. april: Wolves – Manchester United
  • 13. april: West Ham – Manchester United
  • 21 april: Everton – Manchester United
  • 24. april: Manchester United – Manchester City
  • 28. april: Manchester United – Chelsea
  • 4. mai: Huddersfield – Manchester United
  • 12. mai: Manchester United – Cardiff

Her er det noen datoer som er verdt å merke seg. Lokaloppgjøret mot Manchester City er attraktivt, det samme er nok hjemmekampen mot Chelsea. Bortekampene mot Wolves og Everton kan bli vanskelige nok, men legg merke til at tre av de fire siste kampene, spilles på Old Trafford. Og de to siste mot lag som allerede vil være klare for nedrykk i god tid før disse kampene spilles.

Clausenenga

Selvsagt er det en smule ironisk at Manchester United avslutter sesongen med å sende Cardiff ned til Championship, laget der Solskjær forsøkte seg uten hell i første forsøk på balløya. Sist lagene møttes under Solskjærs ledelse, vant de røde med 5-1 og er åpenbare favoritter igjen.

Vi tror ikke Cardiff berger plassen i Premier League, enda de har en teoretisk sjanse. Det vi derimot føler oss sikre på, er at Manchester United under Solskjær. Er mer enn gode nok til å ta den fjerde plassen i Premier League, på bekostning av Arsenal.

Vi som kjenner til Ole Gunnar Solskjær fra tiden som guttespiller i Clausenenga, der pappa Øivind var med som hjelpetrener på en rekke forskjellige cuper og turneringer. Både i Norge, Sverige og Danmark, gleder oss over at Kristiansund er satt på fotballkartet for alvor. Vi som har fulgt Premier League over tid, synes alltid det er stas med norske personligheter i engelsk fotball.

Gratulerer med toppjobben, Ole Gunnar! Ole United er et faktum!

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com