Penger blir viktigere og viktigere for unge, jo eldre de blir. Når foreldrene ikke gidder å betale for de bortskjemte drittungene lengre, må de enten finne seg en rik mann som de kan utnytte, vinne i Lotto eller rett og slett selge kroppen sin.

De færreste av #Oljebarna er interessert i jobbe for føden, de vil helst ha penger de slipper å gjøre noe som helst for. Kredittkort er løsningen for mange. Kredittkort de ikke klarer å betjene.

#Oljebarna eller dessert generasjon er også et navn på samme begrep. Det er de unge som lever et beskyttet og bekymringsfritt liv, der de selv og kun de er viktige.

– De som ble født på 80, 90 og opp til 2000 tallet er fra 13 år og opp til ca 40 år. Nå er kanskje de som har passert 30 år såpass oppegående og skjønner kravet fra samfunnet, en potensiell arbeidstaker og hva en hverdag krever når man har etablert seg med hus, ektefelle og barn.

– De yngste i denne generasjonen MEG eller #Oljebarna derimot, de som er under 20 år i dag, har en vrangforestilling om livet på flere måter. Ikke alle, men ganske mange.

Det kan man lett lese gjennom rosa- bloggernes dagbøker. Her får man raskt oppfatningen av at det er de selv som er viktigst i verden, og at alle rundt burde ha vært der til dere beste.

Mange unge tenåringer vet navnet på hovedpersonen i de fleste såpeserier som vises på TV, de kan hele livs-historien til sine Idoler og kjenner selvsagt navnet på samtlige kjente designere når de ser et plagg fra en kilometers avstand.

– Spør man noen ungdommer derimot om de vet hvem som er leder for det politiske partiet Høyre, er sjansen stor for at de blir svar skyldig. Det i seg selv er ikke så alvorlig, men når mange unge velger å tro at alt de selv mener og sier er helt riktig, er man på ville veier.

Generasjon MEG har en helt egen evne til å vite alt, selvtilliten er smurt utenpå hele kroppen og de tror faktisk at de er udødelige mange av disse ungdommen. Med et slikt snevert og feil innstilt selvbilde vil møtet med det «brutale» samfunnet komme som et sjokk på mange.

– Foreldrene til denne generasjonen må være villig til å ta deler av skylda. Fordi mange foreldre heller vi spille på lag med barna, de vil ikke sette for strenge krav, de vil heller være mer kompis enn en viktig støttespiller, veileder og grense-setter enn foreldre.

– I seg selv en god tanke, men det ødelegger de unges evne til å ta egne selvstendige og kloke valg. Det er dumt. De behøver den treningen i å prøve å være voksen, ved å ta valg som foreldrene i stedet tar for de.

Holdninger skapes på veien mens man går. Venner, miljø, skole, foreldre og samfunnet vi lever i,  Media, det vi ser på TV og ikke minst de meninger og målsetninger vi selv setter oss, er med på å forme hvem vi er og hvor vi skal.

– Misforstå meg ikke, mange unge gutter og jenter er både pene, rene og snille. Noen av de er også flinke på skolen, de jobber til og med i tillegg. Problemet er at de ikke klarer å ha et nyansert bilde av verden de lever i.

– Livet er tøft selv for mange nordmenn, vi har det bedre enn de fleste land vi sammenligner oss med, men det betyr ikke at du som ung kan leke deg gjennom livet. Man kan ikke ta ut uendelig med penger, enda man har et VISA-kort.

De aller fleste myndige personer må jobbe hver eneste dag for å tjene de pengene man får tilgjengelig i sin bank via bankkortet. Bare det alene kan komme som et grusomt sjokk for mange som vokser opp i generasjon MEG.

Om du ikke klarer å omstille deg og endre syn på deg selv, og se deg selv som en brikke i det store spillet, i stedet for hovedpersonen i en film, vil du før eller siden møte verden med et smell, da blir det tøft å leve om du våkner opp igjen.

Lykke til!

Foto: Flickr/  Dolly Rockers

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåte husmødre fantaserer om negerpikk!

Hun fantaserer om digre bankende sorte lem som penetrerer henne etter alle kunstens regler. Kåte husmødre fantaserer om negerpikk. Hadde partneren...

Din blogg er din stemme- bruk den!

Din blogg er din stemme- bruk den! Om du har en blogg, så har du også muligheter. Den kan du...

Lukk