Hvordan kan dette skje? Hvorfor får de ikke stoppet utslippet? Det er 75 dager siden ulykken som kostet flere menneskeliv og millioner av fugler livet. Og ikke minst et havområde som ikke kan brukes til noe som helst i mange år- Med all mulig moderne teknologi- hvorfor greier de ikke å stoppe oljen i å pumpes ut i åpent hav?

Gigantsummen på 20 milliarder omfatter begrensning av utslippet, boring av avlastningsbrønn, utbetalinger til flere amerikanske delstater samt erstatningsutbetalinger.

Verdien av BPs aksjer har dessuten sunket kraftig siden oljeriggen Deepwater Horizon sank 22. april og utslippet begynte.

Det totale oljeutslippet etter BP-katastrofen anslås til å være på opp imot 7,6 millioner fat olje.

Energiganten BP kjemper i kjølvannet av katastrofen på flere fronter, og selskapets framtid er fortsatt usikker. Amerikanske myndigheter har sverget at regningen etter utslippet havner på BPs regnskapskontor. Anslagene går helt opp mot 60 milliarder dollar, et enormt beløp BP tvilsomt har råd til i øyeblikket. Selskapets aksjeverdi er halvert siden ulykken i april.

Til sammenligning var det totale utslippet fra det nest verst oljeutslippet i amerikansk historie, Exxon Valdez-ulykken i 1989, på 750.000 fat olje.

Oljeutslippet i Mexicogolfen er minst fem ganger større enn man først antok, hevder amerikanske myndigheter. Det er også oppdaget flere lekkasjer enn det man først trodde.

Det hvite hus krevde i går at oljeselskapet BP reagerer på sterkeste måte. Mye tyder på at oljeselskapet ikke har hatt oversikt over omfanget av lekkasjene, eller satt i gang tilstrekkelig tiltak for å hindre katastrofen. Informasjonen fra BP har vært forvirrende. Selskapet har vekselvis sagt at det lekker olje for så å si at det ikke lekker olje.

Det er allerede skrevet kilometer med spaltemeter om denne forferdelige naturkatastrofen, og mer vil komme. Oljeselskapet BP bør vel for alltid bli påmindt dette med å legges ned!

I Mexicogulfen finnes nesten en prosent av verdens korallrev, og 56 arter marine sjøpattedyr lever der. Seks av disse var alvorlig truet allerede før den katastrofale oljelekkasjen.

– Pelikanene ble tatt av rødlista i 2009, men oljeulykken kan fort bidra til at de havner tilbake på listen over utrydningstrude arter.

Noen må ta skylden for denne galskapen! BP er og blir den skyldige, og når man i ettertid får vite at det er tatt fatale snarveier mht sikkerhet så bør ikke bare hoder rulle. Selskapet bør gjør alt de kan for å rette opp den skaden som kan rettes opp og deretter legges ned. Gies bort eller fjernes på annene måte. British Petrolium vil for all tid være synonymt med verdens største oljekatastrofe-

Det håper jeg de ikke kan leve med!

kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10008500

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bloggerens sommer

 Vinteren har sin sjarm den også, på sin måte med snø og alt man da kan finne på-  Men har...

Lukk