Asså, denne historien er for uvirkelig til å kunne være sann tenkte jeg når jeg hørte om den første gang-

At en trebarnsmor reiser fra ungene sine dagen før julaften, og blir borte i en uke. Og lar det eldste barne på 11 år, passe på to betydelig mindre søsken…

Jeg er fortsatt ikke sikker på at det stemmer ennå helder. Historien er for utrolig. Barnas mos skulle besøke en syk slektning. Hvilken slektning er viktigere enn tre av sine egne barn- er det naturlige spørsmålet da?

Kan en så omfattende omsorgssvikt som her er nevnt sammenlignes med barnemishandling? Ja, i aller høyeste grad etter min mening.

Det var 12 grader i huset.

Men som sagt, jeg har vanskelig for å tro at alt dette stemmer. Hvilken mor gjør noe sånt mot barna sine?

Da barnevernsvakten kom inn i huset ved 22-tiden på kvelden skal ikke temperaturen ha vært mer enn 12 grader innendørs. De tre barna skal ha blitt funnet sammenkrøpet under dynen på morens rom hvor det var en elektrisk ovn.

Utenfor husveggene var det sprengkaldt. De tre dagene barna var alene, holdt temperaturen i østlandskommunen seg rundt minus 15 grader.

Det er ikke lett å si hvilke senvirkninger disse barna vil få, mht psykisk problemer av å bli forlatt på en sånn måte. At mor dro i jula gjør ikke saken det spor bedre-

Politiet skal ha blitt varslet om søskenflokken som var alene i huset sent første juledag. Meldingen gikk videre til barnevernsvakten som oppsøkte boligen.

– Barn bør ikke være alene om natten før de er yngre ungdom opp mot 15-16 år. Skal de ta vare på yngre søsken, vil jeg ikke anbefale det før de eldste er 17-18 år. Uansett er det viktig at de har noen å kontakte ved behov.

Også professor i pedagogikk, Stein Erik Ulvund, synes saken VG skriver om er rystende.

– Dette vil jeg karakterisere som galskap. Det høres svært lite gjennomtenkt ut, for å si det mildt, sier Ulvund til VG.

Han sier man gjerne kan begynne å trene barna i å være alene i kortere perioder fra 8-10-årsalderen.

Jeg håper at denne historien er unik, og at den har en lykkelig slutt. Barna er det dyrebareste og det viktigste vi har. De er framtiden, og er født inn i en verden de fortjener å få den rikitge omsorgen og kjærlighet fra sine foreldre som det er naturlig å gi egne barn-

Jeg håper fortsatt at hele historien ikke stemmer…

Ta vare på barna- for barnas skyld.

 Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Toppblogger i Sverige truet og huset griset til med blod

Toppbloggeren " Kissie " er for andre gang blitt truet på livet, og fått sin fars leilighet tilgriset med griseblod-...

Lukk