Ondskapen tar ingen juleferie! Rundt om i Europa og verden forøvrig sitter det mennesker med skumle planer. Planer om å drepe flest mulig uskyldige på kortest mulig tid, kanskje i et land som Norge. Her har det skjedd før, det vil skje igjen. Ondskapen tar ingen juleferie.

Terrornettverket Al Qaida har mange ledere. Den største og mest fryktede var selvsagt Osama Bin Laden. Han ble skutt og drept etter 10 år på flukt etter 11. september 2001. Nå er det nye krefter som styrer terrororganisasjonen. Nazih Abd al Hamid al-Ruqhay, best kjent som «Abu Anas al-Liby» ble arrestert i Tripoli i oktober i år.

Tror du Al Qaida ligger nede med brukket rygg av den grunn? Nei, det står alltid nye krefter til å ta over for det fryktede terrornettverket.

Ondskapen tar ingen juleferie!


I Norge har vi som sagt opplevd rå og brutal ondskap på nært hold. 22. juli 2011 valgte Anders Behring Breivik å sprenge høyblokka med statsministerens kontor, for deretter å reise til Utøya for å slakte ned uskyldige ungdomspolitikere med kaldt blod.

Ondskapen tar ingen juleferie!

Mange trodde det kunne være en terroraksjon da det smalt, det fikk vi rett i. De fleste var helt sikre på at dette ikke var gjort av noen som het Anders.

– Jeg har selv sett hva ondskapen gjorde med etterlatte etter 22. juli 2011. En sønderknust mor har ikke kommet et eneste steg videre etter skuddene på Utøya. En mor sitter kun igjen med minnene og mange bilder av sin elskede datter. En datter som aldri kommer tilbake til mor pga en Anders som ville leke krig og drepe flest mulig. Han drepte 69 med skudd i hode og mage, 8 ble drept av bomben.

Hun sier med egne ord at livet hennes er over, hjertet hennes er knust. Smerten vil ikke gi seg. Sorgen sitter i kroppen. Datteren kommer aldri hjem.

Terroren tar ingen juleferie. Den lever i blant oss hver eneste dag. Når og hvor den rammer igjen er det noen som vet. Det høyreekstreme miljøet i Europa vokser med skremmende hastighet. Stadig flere ønsker å melde seg inn i nettverk og foreninger med farlige verdier og med vold og terror som sine verktøy for å nå sine mål.

– Det er viktig at vi ikke fortsetter med vår naive holdning, ved å tro at Norge er annerledes-landet og dermed skal bli spart for terror, vold og ondskap. Så lenge det finnes mennesker på kloden, vil det også foregå ting vi så gjerne skulle ha vært foruten. Terroren vil leve videre i samfunnet, vi må bare gjøre alt vi kan for å ha den under kontroll, om mulig.

Alle de skadde og etterlatte etter 22. juli går i mot en jul der de har en tom stol rundt bordet. Alle de etterlatte og skadde har en de savner så sårt. Hva skal vi si til alle disse når det smeller på ny?

Du husker selvsagt Stoltenbergs tale i Domkirken, da både Konge og Dronning gråt med sitt folk. Han sa blant annet:

«Vi er et lite land, men vi er et stolt folk.
Vi er fortsatt rystet av det som traff oss, men vi gir aldri opp våre verdier.
Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet. Men aldri naivitet».

Husk bare, ondskapen tar ingen juleferie…

Foto: Flickr/ Bent Tranberg

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VM-trekningen – Her er alle gruppene!

VM i Brasil blir det absolutt høydepunkt i 2014. Alle som liker fotball gleder seg til fotball-VM som går hvert...

Nordmenn har ikke betalt for julegavene fra i fjor ennå

Mer enn 100.000 nordmenn har fortsatt ikke betalt for julegavene de handlet på kreditt jula 2012. Rekordmange vil bruke kredittkort...

Lukk