Foto: flickr.com

 

Jentegjeng på vei til Hellas advarer mot å være ufornuftige i Syden. Det er ikke alle som er like fornuftig når de først er på tur i Syden, sier Elise Birkeland til BA.

Jentegjengen har hørt om mange ungdommer som går og tester seg etter feriesex.

Fredag skrev BA at poliklinikken for seksuelt overførbare sykdommer nå har høysesong for testing for kjønnssykdommer blant ungdommer. Mange har vært på Syden-ferie og har vært uforsiktige.

– Når man er på ferie er det gjerne sol, varmt og tilgang på billig alkohol. I kombinasjon med at man er langt hjemmefra, tror jeg nok en del tar større sjanser enn de ville gjort hjemme, sa avdelingsdirektør Lisbeth Rustad ved hudavdelingen på Haukeland sykehus til BA.

Reisefeber
Etter en lang sommer med sommerjobb skal Marthe Grytten, Elise Birkeland og Stine Ernst Grønås nyte de siste ukene av ferien i Kalamaki på Kreta. De er enige med Rustad om at mange tar litt av når de kommer til Syden.

– Det er ikke alle som er like fornuftig når de først er på tur i Syden. Man slipper seg gjerne mer løs og er mer uforsiktig. Vi har jo hørt om mange som går og tester seg etter en tur i Syden, forteller Elise til BA.

– Bra man tester seg
Rundt én av ti som tester seg for klamydia, får beskjed om at de har sykdommen. Rundt ti prosent av 18-25-åringer i Norge har Klamydia.

Jentene tror mange har feile holdninger når de skal på ferie i varmere strøk.

– Utlandet fjerner alle grenser. Det som skjer i Syden, blir i Syden, tror jeg mange tenker, forteller Stine.

– Det er mye rusk og rask blant grekerne. Det er viktig å bruke beskyttelse hvis man først har sex i Syden, sier Marte til BA.

En sommerflørt kan være svært romantisk, men bruk hue og ikke ha ubeskyttet sex med noen du ikke kjenner. Og ikke nøl med å forlate selskapet, festen eller soverommet om det skjer noe du ikke vil være med på.

Uansett hva en potensiell «Loverboy» sier så ta det med en stor klype salt. Det er store muligheter for at han sier at du er det vakreste han har sett noen gang, bare for å komme ned i trusene dine…

Men det vet du sikkert!

– Det er mange fristelser som dukker opp på kanskje første eller andre gang man er på sydentur med jente eller gutte- gjengen. Tenk godt over egne handlinger og at alt du foretar deg kan få konsekvenser for deg i lange tider i resten av ditt liv. Hvis du gør noe som er lite gjennomtenkt. Og ta vare på hverandre. Det er mange som har lyst på » reisekassa » deres.

Men for all del, ha det moro, det er det som er viktigst når man er på tur!

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Film er best på hjemmekino

Film er best på kino, så hvorfor ikke skaffe seg kino hjemme? Det er ikke så dyrt som du tror....

Aylar og Northug kan bli rike på Poker

Begge deltar i VM i poker i Las Vegas Foto: TV2.no VM i poker går av stabelen i gambler-by nr...

Lukk