De fleste nordmenn ønsker å være den beste utgaven av seg selv, men hvordan gjør man det? Slikke sjefen opp etter ryggen, påtar seg ansvaret for dugnaden i borettslaget og svare «ja» på alle spørsmål for ektefellen? 

Å være en bedre utgave av seg selv, handler kanskje mer om å lykkes med de målsetningene man setter seg. Enten alene eller sammen med andre. Progresjon kan være så mangt. Å slå ned noen på gata en lørdagskveld, for så å la være helgen etter, er jo også en progresjon.

Lest? Nå dine mål med riktig innstilling til livet

Setter du deg hårete mål og kloke nyttårsforsetter, bør du selvsagt gjøre alt for å lykkes. Ønsker du å være den beste utgaven av deg selv for det nye året, vil du sannsynligvis lykkes, om du vil det nok. Med god planlegging og en fornuftig strategi, vil du lykkes. Faktum er at målsetningene bør stå i stil med hvem du er og hva du vil med livet ditt.

Foto: Pinterest

Er du liten og butt, tung og treg, vil sjansene for å sette ny rekord på 400 meter hekk, være begrenset. Med litt trening og en fandenivoldsk innsats, kan du selvsagt få en viss progresjon, men burde kanskje heller satset på bowling. Å innse sine begrensinger er en god egenskap. For 2018 kan bli ditt beste år, hvis du vet hva du vil, planlegger hvordan du skal opptre ovenfor andre og går i deg selv for å nå målet.

Enten det gjelder et bedre samliv med din partner, skole, jobb, utdanning, trening eller oppdragelse av ufordragelige og vanskelige barn – livet er full av utfordringer hver eneste dag. Du lykkes ikke ved å gå inn i oppgaven med hodet under armen.

Lest? Positive tanker kan være med å avgjøre hvordan livet ditt leves 

Snart er det OL i Sør-Korea, og Marit Bjørgen er et eksempel vi gjerne bruker i sammenheng med suksess, innstillingen til livet og egen innsats, både fysisk og mentalt.

Med 18 VM-gull og 5 OL-gull (foreløpig) er mamma-Marit mestvinnende gullmedaljer på kvinnesiden i all idrett. Et forbilde, en gigant, Norges stolthet og mest respekterte idrettsutøver. Men først og fremst, om du spør Marit selv, er hun mamma for lille Marius. Hun har fått perspektiv på livet og vet hva som er viktigst.

Til tross for denne mentale endringen i Marit Bjørgens liv, der å gå fort på ski ikke lenger er viktigst i livet, har hun både treningsgrunnlaget, stayerevnen og erfaringen til å lykkes i OL også. Det handler om vilje og god planlegging. Derfor finnes det enere i samfunnet vårt, som lykkes hundre prosent, fordi de vet å gjøre ting litt bedre enn sine konkurrenter, på detaljnivå.

Om du ikke skal gå inn for å vinne OL, bør du kanskje allerede nå, helt på slutten av året 2017, sette deg smarte og hårete, men også realistiske mål for 2018. Du kan sannsynligvis lykkes hvis du planlegger nok og riktig. Det handler om innstilling.

Hvem den beste utgaven av deg selv egentlig er, vet bare du.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julemat på alle fat

Tiden er inne, kjøleskapet skal fylles til randen av julemat som skal vare til langt inn i romjulen. Har du...

Kjedelig forhold? Les!

Kjedelig forhold? Les! Vi oppfordrer ingen til å være utro, men vi oppfordrer alle i et forhold til å tenke...

Lukk