Erik Poppe ønsker å lage film om 22. juli 2011, en film om de som ble drept på Utøya i regi av AUFs landsmøte. Meningene er delte, om det noen gang bør lages en slik film. AUF sier nei. Vi må si oss enig.

[poll id=”51″]

Er det for tidlig å skape et kunstnerisk inntrykk av noe så voldsomt, så ødeleggende og sjokkerende ondskapsfullt – som det terroren på Norges mørkeste dag i moderne tid ble? Spørsmålene er mange, svarene kompliserte og kanskje umulig å svare på.

Uansett i hvilken grad terroren og drapene skal komme i fokus. Erik Poppe må trå svært varsomt på stien fram til en slik ferdigstilt spillefilm. Hvor skal en eventuelt økonomisk fortjeneste plasseres, hvem bør få mest fokus og hva budskapet med denne typen film?

22. juli 2011 vil ikke bli glemt av noen, på den måten behøver man ingen film for å minne oss på hva som faktisk skjedde denne dagen, ettermiddagen og kvelden. Bildene av de hvite flekkene langs knausene i vannkanten på Utøya. Hva var det, spurte mange. Døde ungdommer i hvite sekker var svaret. Hvordan kan man lage film om noe sånt?

Filmen skal ifølge Poppe og hans filmteam, handle om en fiktiv jente som opplever å være på AUF-leieren da angrepet starter, da terroristen kommer til øya og slakte ned uskyldige, glade og sommer-kåte ungdommer med livet foran seg. Hvordan kan man lage film om noe sånt?

I område rundt pumpehuset, helt nede ved vannet, ble det funnet 14 drepte ungdommer. De fleste skutt på kloss hold, i buk og hode. De hadde ingen sjanse til å slippe unna, de ble slaktet ned og politiet kom ikke før det var gått 70 minutter. Ungdommene ble sviktet av alle, også politikerne som ikke hadde gjort jobben sin i forkant med å avdekke terroristen, men også når det kom til beredskapstroppen håndtering av hendelsen. Hvordan kan man lage film om noe sånt?

Totalt ble 77 mennesker drept, 69 på Utøya og 8 ved høyblokka i regjeringskvartalet i Oslo, 22. juli, 2011.

Erik Poppe er en begavet filmskaper, men dette bør han la ligge. Det er nok nå. La de etterlatte få fred for galskapen, og la de få sørge ferdig, for seks år er alt for kort tid siden.

Hva mener du? Ønsker du film om Utøya-massakeren velkommen?

 

Kilde: Wikipedia.org

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Trenger du banklån? Her er nettstedet som hjelper deg!

Trenger du banklån? Her er nettstedet som hjelper deg! Enten det er lån til ny båt, billån eller annen type...

Lukk