Det var her på Al Shifa-sykehuset i sentrum av Gaza By de to legene Mads Gilbert og Erik Fosse jobbet mens bombene regnet over Gaza årsskiftet for halvannet år siden. Den gang strømmet hardt skadde pasienter til sykehuset. Ifølge boken «Øyne i Gaza», der de norske legene beskriver sine opplevelser fra krigen, kom det rundt 100 skadde pasienter daglig til Al Shifa i denne perioden-

– Israel har signalisert at de vil lette på blokaden, men foreløpig har vi ikke sett noe til det i praksis. Mitt inntrykk er at dette kun er et spill for galleriet for å redusere det internasjonale presset mot Israel, sier Jensen.

Jeg er overbevist om at Israel ikke vil lette på noen blokade så lenge forholdene er som de er. Unasett hvilket press som blir lagt på den Israelske regjæring fra andre land, så vil de opprett holde blokaden.

Jeg synes den norske regjæring gjør alt for lite for å få Israel til å slippe inn forsyninger og medisiner. Er ikke det vår plikt å legge press den politiske ledelse i Israel og på denne kynsike og rå maktbruken Israel bruker på det Palestinske folk?

Jeg mener det er en skam at vår politiske ledelse ikke tør å si fra om dette!

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10002397

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Engelsk spillere driter seg ut igjen…

Hva er det med engeske fotball spillere landslaget og skandaler? De er jo mestere i å gjøre ting de absolutt...

Jeg tror på Argentina

Det er mange gode lag igjen i VM- men det er veldig lite sansynlig at Ghana, Para- eller Uruguay skulle...

Lukk