José Mourinho ser ut til å miste garderoben igjen, Paul Pogba ble vraket til kampen i Sevilla hvor Manchester United skapte lite. Den portugisiske manageren er kjent for å ‘parkere bussen’ ved behov, men å skape så lite framover – nærmer seg en skandale. 

Lest? José Mourinho har privatsjåfør …

Unge Scott McTominay ble foretrukket fra start.

Omstendigheter gjorde at Mourinho måtte rope på sin franske juvel, allerede etter 17 minutters spill, for Herrera, men det hjalp så lite. Verken Paul Pogba eller Romelu Lukaku maktet å sette sjanser til mål. Sevilla hadde 25 skudd på mål, og kun et par fantastiske redninger av verdens beste Keeper, De Gea holdt Manchester United inn i kampen.

Mulig er franskmannens ego for stort for José Mourinho. Manageren som er kjent for å være nettopp arrogant og fåmælt når ting går galt, og når det går riktig bra, liker ikke at spillere forsøker å heve seg over klubben. Pogba elsker sine egne initialer mer enn sin egen arbeidsgiver, og er kjent for å brife med nye frisyrer så snart det er mulig.

At 24-åringen har billiardbord med sine initialer på, sin egen kleskolleksjon og enorme sponsoravtaler med de fleste gigantmerkene som Adidas og lignende, bryr ham neppe. At Pogba ikke har fokus på fotballen og spillet derimot, når han er på jobb for Manchester United – gjør Mourinho rasende.

Manchester United har vunnet 15 av 18 kamper på Old Trafford så langt denne sesongen, det er selvsagt godkjent, og hadde laget vunnet flere kamper borte, ville ikke Mourinho vært langt etter City.

Problemet er at det blir for mange uavgjort, for lite mål og for mange hvis, så fremst at – nesten og kanskje.

 

 

 Paul Pogba (24) Foto: Wikimedia.org

I Juventus var Paul Pogba blant de beste spillerne i verden, så langt i sin andre periode som Manchester United-spiller, mangler det endel på den kvaliteten. I noen kamper, har Pogba vært god, men sjeldnere og sjeldnere. Særlig til prislappen på nær £90 mill å bedømme – holder ikke den franske landslagsspilleren nivået som var ventet av ham.

Første sluttspillskamp på fire år i den gjeve Champions League-turneringen, Mourinho og spillerne hans oppførte seg som om det var tredje runde i ligacupen, uten noe annet å spille for enn æren. Knapt nok det.

Manchester United innehar andreplassen i Premier League, men lag som Liverpool og Chelsea er ikke langt bak, og det er Chelsea som er neste hinder i den jevne serien – bak suverene Manchester City.

Mulig er det søkt og urettferdig å sammenligne Manchester Uniteds utfordringer, med Peps suksess i samme by. Men Mourinhos lag skal være oppe der blant de aller beste, det er derfor det brukes helt ville summer på enkeltspillere, og det er derfor det brukes svært mye penger på en manager som fram til for noen få sesonger siden – hadde en imponerende merittliste.

José Mourinho av alle, vet at han bør begynne å levere trofeer.

Problemene i spillergruppa som så tydelig kommer fram i spillet på banen avfeies som sludder. Mourinho velger å snakke om seg selv, utvilsomt for å få oppmerksomheten bort fra spillet og spillerne. José Mourinho er nesevis og frekk i etterkant av pressekonferanser også, fordi han ikke har noe god forklaring på at laget spiller oldtids-fotball.

En spiller som koster nær én million kroner, bør åpenbart spille, men Mourinho kunne ikke brydd seg mindre om prislappene på sine spillere. Enten så er de klare til kamp, på trenerens premisser, og er villige til å dø for drakta – eller så kan de finne seg noe annet å drive på med.

Dessverre ser det ut til at det er kun Mourinho som har denne rette innstillingen de krevende kampene på øverste nivå i Europa. Trist å innrømme det, men har egentlig Manchester United spilt en god kamp, hvor spillerne har vist kampvilje nok – etter at Sir Alex forsvant?

Storklubben har nemlig brukt £585 mill. etter Fergusons suksess, på å finne tilbake til vinnersporet – etter legenden som styrte klubben i 26 år.

Returkampen mot Sevilla spilles tirsdag 13. mars, men først er det altså Chelsea, søndag 25. februar kl 15:05, på Old Trafford.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bør du fryse renta nå?

Bør du fryse renta nå? Om du har store lån, som du så vidt makter å betale nå, har banken...

Filmen: «Utøya 22. juli» bør du se!

Filmen om det som skjedde på Utøya 22. juli 2011, er for viktig til å bli oversett - ofrene for...

Lukk