Det er bare snakk om tid før de hardt kjempende opprørerne i Syria har maktet å styrte en av de verste diktatorene i nyere tid. Bashar al-Assad har styrt Syria med jernhånd i 12 år.

Inne i sitt andre år fortsetter opprørerne å kjempe mot Assad og hans regjeringsstyrker. Alt tyder på at det er folket som vinner. Stadig fler soldater deserterer og despoten ser stadig ut til å må flykte eller overgi seg.

Det siste er vel heller usannsynlig.

Opprørerne i Syria har tatt over mye av Assads egne våpen blant annet stridsvogner som de bruker i mot diktatoren og hans menn. Nylig var det frykt for at den hardt pressede lederen ville ta i bruk kjemiske våpen i et desperat forsøk på å stagge opprøret.

Det er ikke bekreftet at dette har blitt brukt på Syrias innbyggere.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VXIac1Iqyuw[/youtube]

Etterretningen i det krigsherjede Syria kan fortelle at Assad er langt mer opptatt av egen sikkerhet enn å mane sine tropper til kamp. Han bytter soverom hver natt, han får maten sin kontrollert og beveger seg langt mindre enn tidligere.

Han har også sluttet helt å vise seg offentlig.

Etterretningspersonell i Midtøsten, som siterer avhoppere fra regimet, sier også at Assad har sluttet å bevege seg utendørs på dagtid, angivelig av frykt for å bli truffet av snikskytternes kuler.

Alt peker i retning av en despots fall. Assad og hans styrker har ført til en blodig borgerkrig der mer enn 20.000 mennesker har måtte bøte med livet. Der iblant mange kvinner og barn.

Syria går et usikker tid i møte, men med Assads ventede fall, er det et problem mindre å bry seg om.

Det er direkte skammelig at verden har sittet rolig å se på at en diktator har forsøkt å slakte ned sitt eget folk. Endelig ser syrerne lyset i enden av en lang tunnel.

Assad er allerede på opprørernes gaffel.

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Svineinfluensaen verre og farligere enn tidligere

To personer er bekreftet døde pga den nye og farligere influensaen som for noen er direkte livsfarlig. Man har ennå...

The Impossible- Filmen om Tsunamien

Naomi Watts og Ewan McGregor er glitrende i denne gripende historien fra virkeligheten. Tsunamien som rammet Asia i 2004 tok livet av uvirkelige 284...

Lukk