Om ulykken er ute og ingenting kan gjøres for å berge livet, da kan det stå om minutter før alle organer ikke er funksjonelle lenger.

Har du da allerede gjort deg opp en mening om du er villig til å donere bort et eller flere organ så kan dette være nok for å berge andres liv.

Hundrevis av nordmenn venter på et nytt livreddende organ. Flere dør i køen. Det er bare å prøve å se for seg et eget kjært familiemedlem som blir alvorlig syk, og trenger donor. Misslykkes dette så mister du en far, mor søster eller kjæreste. Eller kanskje egne barn.

Er man med å dra lasset sammen og viser nestekjærlighet for andre mennesker, så er det en selvfølge å være donorgiver. Det er lite tvilsomt at man har bruk for egne organer etter at man er død, da er disse organene livsviktige for andre mennesker.


Foto: topnews.net.nz

 

De fleste har syv organer vi kan gi bort: Hjerte, to lunger, to nyrer, lever, og bukspyttkjertel. Hvert av disse organene kan redde liv.

Om ulykken er ute, så er det dine nærmeste som blir spurt om de kjenner din holdning til å donere organer. Da kan det være vanskelig for dine etterlatte å ta stilling til om organ skal doneres bort. Den vanskelige avgjørelsen slipper de å ta, om du velger å si ja til å donere allerede nå.

Alle ønsker å leve lengst mulig, men noen blir syke, og andre dør uventet. Det er en del av livet. Gi beskjed til dine nærmeste om din holdning til donasjon så det ikke er tvil, hvis ulykken er ute.

Gi liv til andre med å si JA du også.


 

http://www.organdonasjon.no/

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- Vinneren av Paradise Hotel…

  Vinner 300.000 kroner og jeg er rimelig sikker på hvem som vinner-   [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QPBLCKBzvKw[/youtube] I morgendagens finale, etter 12...

Voldtekt av kvinner akseptert?

  http://www.dixi.no/ Ta vare på jentene, drikk med måte, respekter grenser, gå ikke alene og planlegg hjemturen. Det er noen av...

Lukk