Ifølge meteorologer som følger tidenes farligste og kraftigste orkan nøye, kan «Irma» knuse alt på sin vei når den treffer Florida om kort tid. 

Huffington Post skriver i dag på lederplass at befolkningen i området som blir rammet, ber for sine liv. Orkanen er oppjustert til styrke fem, av fem mulige, og vindstyrken er mål til  300 km/t, noe som er dødelig og livsfarlig.

The National Hurricane Center called the category 5 hurricane «Irma» «extremely dangerous.»

Huffington Post

https://www.youtube.com/watch?v=Wb36EHTSKTk

 

Innbyggerne i regionen Barbuda-øyene og nord til Florida er vant til sterke vinder og orkaner, men «Irma» er den aller farligste, og ingen har opplevd slike vinder med slik styrke i tillegg til all nedbøren den bringer med seg.  Glem den tropiske orkanen «Katarina» som tok 1833 liv, og var den mest kostbare naturkatastrofen som hadde rammet USA – noen gang i 2005. Den la byen New Orleans under vann. Vindstyrken den gang, ble målt til 280 km/t.

Også orkanen «Andrew» som rammet Florida i 1992 er det mange som husker for sine enorme vindstyrke målt til 282 km/t. Den gang ble 65 mennesker drept.

Myndigheten har beordret ekstra hjelpemannskaper inn i regionen, men vindstyrkene som er på vei mot kysten av Florida, kan ingen mennesker stå i mot. Naturkreftene som nå rammer Puerto Rico vil ta strømmen, gjøre store ødeleggelser og legge et stort antall hus og eiendommer i ruiner. Også infrastrukturen kan bli ødelagt, oversvømmelser er allerede meldt og hjelpemannskaper er forsinket inn i kriseområde.

Irma vil ta liv, det er foreløpig usikkert om hvor mange som vil bli rammet.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Film: Det er noe med Thelma

Film: Det er noe med Thelma. "Thelma" er en film som du lett kommer til å huske lenge, fordi den...

Du låser vel ytterdøren?

Du låser vel ytterdøren? Enten du bor midt i Oslo-sentrum, i en annen storby eller i grisgrendte strøk, bør du...

Lukk