New York City, en av verdens mest kjente og største verdensmetropoler er i ferd med å tømmes for folk. Børsene stenges, butikker tømmes og da havnivået stiger med mer enn tre meter.

En kombinasjon av uheldige faktorer kan føre til at orkanen Sandy blir svært ødeleggende for millioner av amerikanere når den treffer fastlandet.

Dette er en alvorlig og farlig storm. Det er ikke vannmengdene, men de sterke vindene som er farligst for de som holder til i Sone A, sa borgermester Michael Bloomberg på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Kaoset i flytrafikken rammer store deler av USAs østkyst, og til sammen er over 7.400 flyginger innstilt. Det er ventet at all trafikk vil bli stanset ved flere av de store flyplassene rundt New York i løpet av kort tid.

Kollektivtransporten i byen sluttet å fungere søndag kveld. Alle T-baner, busser og regiontog ble parkert for å unngå skader som følge av flom og kraftig vind.

Han ber New Yorks innbyggere om å ta sine forholdsregler før Sandy treffer millionbyen i løpet av mandagen, og oppfordrer innbyggerne til å handle inn viktige forsyninger.

– Dette er en stor storm og situasjonen er alvorlig, sier Obama, som ber folk langs kysten ta faren på alvor, og følge rådene fra myndighetene.

Han advarer samtidig om at «Sandy» beveger seg sakte, og at det vil skape ekstra utfordringer.

Obama sier han har snakket med ansvarlige myndigheter som forsikrer ham om at alle nødvendige ressurser er tilgjengelige.

Den første høststormen for oss nordmenn lar foreløpig vente på seg, da er det nok bare stille før stormen…

Kilde: NRK.no

 

Vargas

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15686255.ab

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Utroskap kommer av ønske om spenning og bekreftelse

Mange norske kvinner og menn liker å eksperimentere når det kommer til sex. Higen etter spenning, adrenalin- og endorfinrushet i SM-sex,...

Blondibella- Nordens mest leste blogger med kurs om økonomi

Smellvakre Blondibella, eller Isabella Lövengrip (22) som hun egentlig heter er Nordens mest leste blogger, med mer enn en halv million lesere pr...

Lukk