[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1kqpZGBOKZQ&feature=related[/youtube]

 

Dette er verdens mest ettersøkte mann, siden han nå tar over som åndelig leder for terrornettverket Al Qaida. Han heter Ayman al-Zawahiri. Dette bekreftes av TV kanalen al -Arabiyya.

Egypteren har lenge vært favoritt til å være den utvalgte til å overta etter Bin Laden som ble drept av amerikanske elitesoldater i Abbottabad i Pakistan i begynnelsen av mai.

– Al-Qaida-lederen Osama bin Laden skjulte seg i en årrekke i den idylliske byen Abbottabad 10 mil nord for hovedstaden Islamabad. Provinsen Khyber Pakhtunkhwa ved foten av Himalaya-fjellene er konfliktherjet, men den lille byen med sine 90.000 innbyggere ligger i en fredelig del av provinsen.

Helt til amerikanske  «Navy Seal» soldater endelig fant han og likviderte terrorlederen på stedet.

Nå er altså etterfølgeren klar, og det ligger litt i kortene at han vil gjøre alt for å hevne sin tidligere leder.

Rapporter går ut på at hele hans familie ble drept i amerikanske flyangrep  i Afghanistan i 2001-

USA har utlovet en dusør på 25 millioner dollar for informasjon som fører til pågripelsen av Zawahiri.

Allerede som femtenåring ble Zawahiri arrestert fordi han var medlem av Muslimsk brorskap, som er en forløper til ytterliggående fundamentalistbevegelser i Midtøsten.

 

Ayman al-Zawahiri Foto: Aftenposten.no

 

– Zawahri ble født i Kairo i 1951 som sønn av en farmasiprofessor. Han er utdannet kirurg. I studietiden ble han involvert i det forbudte muslimske brorskapet, som kjempet for en islamsk stat. Zawahri forkastet imidlertid snart organisasjonens ikkevoldelige strategi, og var i 1973 med på å grunnlegge den militante organisasjonen Egyptisk islamsk jihad.

Han skal ha vært hjernen bak bombingen av ambassadene Nairobi og Dar es-Salaam i 1998, og svært delaktig i planleggingen av terrorangrepene 11. september.

I 1991 fikk han asyl i Danmark, hvorfra han oppfordret til hellig krig igjennom tidsskriftet al Mujahidoun. I sitt hjemland Egypt er han dømt til døden in absentia.

Den som tror at all terror opphører pga Al Qaidas leder er fjernet tar veldig feil. Tvert i mot så kan terroren bli hardere oftere og ikke minst hyppigere fordi Bin Laden har sovende celler som skal sitter klar og ta affære hvis slike uforutsette ting skjer-

Det er bare å være forberedt på nye alvorlige terrorhandlinger også i Europa.

 

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Prest vs Prest Gelius vs Eidsvåg

  Kjendis-prestene Einar Gelius og Bjørn Eidsvåg er ikke akkurat beste kompiser og dette kommer enda tydeligere fram i den...

Folks synkende moral

Om du finner en lommebok på gaten som buler med seddler. Går du rett til politiet, eller beholder du pengene?...

Lukk