[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5jaI1XOB-bs[/youtube]

Det er duket for den 83. «Oscar» utdeling. USAs viktigste begivenhet, bortsett fra presidentinnsettelse…

http://oscar.go.com/

«Oscar» er kallenavnet på selve statuetten. Det er en 34,4 cm høy figur av forgylt metall som forestiller en mann som står på en filmrull og holder et sverd foran seg-

Er det en pris som henger over alle andre innen film så er det selvsagt «Oscar» prisen.Det er ikke mange som henger høyere i verdi og anerkjennelse heller, det må i så fall være Nobels fredspris.

Amerikanere er eksperter til å arrangere alt som har en rød løper på programmet og det har «Oscar» utdeling i aller høyeste grad. Her får alle stjernene vist seg fra med siste av siste i kreasjoner, farger, paletter, utringninger, splitter, sjokkeringer og terningkast som vi i Norge er mest vant med, når fashion skal bedømmes.

Det er ingen hemmelighet at det er kvinnene som er i fokus før man kommer inn i Kodak Theatre i LA, California. Men, som oftest er det mennene som tar over oppmerksomheten når man er inne og utdelingen skal begynne.

http://nrkp3.no/filmpolitiet/oscar2011/

«The King’s Speech» er en av de største favorittene til å få flere priser. Her har Colin Firth hovedrollen som han også er nominert for i rollen som King George.

Regissør Tom Hooper og manusforfatter David Seidler bringer historiske begivenheter frem i lyset på en måte som underholder godt, uten å overdramatisere.

En stiv og opphøyd kongelig blir personifisert på en nær og personlig måte som gjør det lett å forstå hva som står på spill, og hvorfor. (Filmpolitiet)


Colin Firth (50)

«BLACK SWAN»

En av de andre glimrende filmene som jeg har sett og anbefaler på det varmeste er «Black Swan». Her er det Natalie Portman som tar mye av oppmerksomheten og er nominert for beste kvinnelige skuespiller i rollen som Nina Sayers.

«Black Swan» er en svimlende film om et forstyrret sinn. Regissør Darren Aronofsky gir oss en distinkt følelse av paranoia i denne mareritt-aktige historien, som oppleves som en berusende strøm av mørke sinnsstemninger.

Natalie Portman gjør en av sine aller beste roller som ballettdanser nær sammenbruddets rand. (Filmpolitiet)

Skuespillere som er så heldig å vinne en «oscar» får ofte livet sitt snudd på hode, men det er ikke alltid synonymt med at en videre karriere vil være som en dans på roser fordi man er vinner for en dag, og kan vise til den flotte statuen.

Historien viser at de aller fleste blir glemt og gjemt etter å fått en pris. Ingen regel uten unntak. Noen skuespillere er nesten udødelig og hører alltid med på en «Oscar» utdeling.

Man kommer ikke uten om Katharine Hepburn med 4 trofeer for beste kvinnelig rolle. Tom Hanks, Marlon Brando og Dustin Hoffman med to hver.

«Oscar» utdelingen følges av mer enn 100 hundre nasjoner og er en enorm begivenhet for mange filmelskere verden over.

» And the Oscar goes to:


Beste film:
Black Swan
Inception
The Fighter
The Kids Are All Right
The King’s Speech
127 Hours
The Social Network
Toy Story 3
True Grit
Winter’s Bone

Beste mannlige hovedrolle:
Javier Bardem i Biutiful
Jeff Bridges i True Grit
Jesse Eisenberg i The Social Newtwork
Colin Firth i The Kings Speech
James Franco i 127 Hours

Noen av de som er nevnt her. For å se komplett liste, går inn på SIDE2 linken-


Skulle du være interessert i å følge utdelingen direkte så går denne i sin helt på NRK1 natt til mandag 28. februar-

Har du noen favoritt blant de nominerte?

 


http://www.side2.no/underholdning/article3099644.ece

Vargas

http://www.vg.no/film/artikkel.php?artid=10082369

http://www.expressen.se/noje/film/1.2323607/james-franco-tappade-10-kilo-for-sin-roll-127-timmar

http://www.vg.no/film/artikkel.php?artid=10082243

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Berserk er borte

Alt tyder på at seilskuta " Berserk " er borte for godt- Jarle Andhøy som er godt kjent for sine...

Wolves- Blackpool 4-0

      [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xQ4sB-PHlgk[/youtube]     Hovedgrunnen til at Ebanks- Blake er elsket av Wolves fans World Wide-    ...

Lukk