Overgangsvinduet i januar 2020 har fram til den siste uken ikke vært særlig interessant. Faktisk er det veldig lenge siden det ikke har vært noen overganger skrive hjem om for lag i Premier League, som vi følger tett. Overgangsvinduet – Flere viktige salg og kjøp!

Vi vil benytte anledning til å gratulere Liverpool med en fantastisk sesong. Hvor storlaget kommer til å feire big time i mai, når dette etterlengtede seriegullet endelig er klart. Wolves hadde Liverpool på gaffelen med brukt nok engang forspilte sjanser uten å score.

Om vi tar en kjapp titt på tabellen, nå når det er spillefri helg grunnet FA-Cup-kamper, er det spilt 24 kamper. Der Liverpool har en hengekamp mot West Ham, men allikevel 67 poeng og en ledelse på uvirkelige 16 poeng på Manchester City. Som igjen er mer enn nok til å vinne ligaen etter 38 kamper.

Lest? Wolves kjøper ny portugiser!

Foreløpig stål Jurgen Klopp og Liverpool med 40 seire uten tap. Det er blant de aller største prestasjonene i Premier League-sammenheng, men hvor mange kamper som går før det første tapet kommer. Om i det hele tatt, er det mange som følger nøye med på.

En tabell som også har et par overraskende momenter. Leicester på tredjeplass er imponerende, Chelsea på fjerdeplass. Og utskjelte Manchester United er på femte, som er etter boka, men Sheffield United helt opp på 8.plass. Er også en overraskelse så langt i sesongen.

Erling Braut Haaland

Normalt så gode Tottenham er på en skuffende 6. plass, litt overraskende kanskje, og Arsenal nede på 10.plass er sannsynligvis fryktelig skuffende. Flere av disse lagene har som kjent sparket managere, fått inne nye som skal forsøke å snu trenden. Og det er som kjent lettere sagt enn gjort.

Overgangsvinduet i januar er spennende, men ikke til sammenligning for sommerens kjøp og salg av spillere til og fra de største, og viktigste klubbene i Europa. Erling Braut Haalands eventyrlige start i Dortmund skaper selvsagt overskrifter. Bare tenk hva Solskjær og Man United går glipp av, siden de ikke klarte å forhandle se fram til en avtale. 5 mål på litt over 60 minutters spill, legges merke til.

José Mourinho har altså ikke fått sving på Spurs-skuta, nå er Christian Eriksen solgt til Inter Milan, etter syv gode år i London. Dansken fikk 305 kamper, 69 mål og 89 assists, og vil bli husket som en av de aller beste midtbanespillerne klubbens historie. Vil han bli erstattet nå? Tvilsomt.

Overgangsvinduet - Flere viktige salg og kjøp!

Overgangsvinduet – Flere viktige salg og kjøp!

De viktigste årsakene til at det begynner å bevege seg på overgangsmarkedet nå, er at slitasjen det tøffe kampprogrammet har på mange spillere i flere lag, og dermed skadene som nå kommer.

Harry Kane er ute, Tammy Abraham, Naby Keita, Mohammed Salah, James Milner, Scott McTominay. Paul Pogba og Marcus Rashford, rakk alle bli operert eller skadet før den velfortjente vinterpausen – som kommer i februar. Selvsagt problematisk og vanskelig å få erstattet disse på kort tid.

Manchester United har som alltid en lang skadeliste, som om det er akseptert at slik er det bare. Det er feil innstilling. Klubben jobber utvilsomt ikke godt nok på den fronten, her er det ikke bra nok restitusjons-arbeid, før og etter og kamp. Fler andre lag har langt færre spillere tilgjengelig enn Solskjær. Dette er nordmannens ansvar, å unngå skader på spillerne sine.

Manchester United

Er det treningsrutinen som er feil, er det lite fokus på forebyggende tiltak, er spillerne for dårlig trent og for uforsiktig i kamp? En så stor klubb som Manchester United burde satt inn store ressurser på å forebygge skader. Her må Wolverhampton Wanderers nevnes som et av de lagene som gjør dette beste.

Nuno Espirito Santo (46 år 25. januar) og hans tolv-mann store stab av fagfolk og trenere. Som setter fokus på å legge forholdene til rette for spillerne, på lange flyreiser, riktig kosthold, nok hvile og isbad. Før og etter kamp for å unngå skader, samt god og riktig behandling når småting dukker opp.

Wolves har hatt fem spillere skadet på to sesonger. Fem!

Wolves har hentet Nigel Lonwijk (17) fra PSV. Unggutten som er et lovende midtstoppertalent, går inn på U-23 laget som ledes av Scott Sellars. En investering for framtiden. En framtid som ser lysere ut for hver uke som går.

Det samme er Leonardo Campana (19), som er hentet fra Barcelona SC i Ecuador. Spissen blir nøye testet, når han kommer tilbake fra en U-23 turnering i februar, for sitt hjemland. Kanskje er han god nok for førstelaget?

Patrick Cutrone

Patrick Cutrone som kom i sommer fra AC Milan, ble ingen suksess og solgt til Fiorentina for £15m. Det ble aldri noen suksess for Real Madrid-spilleren som kom på lån heller, forsvarsspilleren, Jesus Vallejo har endt sin låneavtale med Nuno og Wolves. Han har nå endt opp i Granada CF i La Liga.

Overgangsvinduet - Flere viktige salg og kjøp!

I alle overgangsvindu blir alltid spillere linket til Wolves. Ofte et titalls stjernespillere som aldri egentlig har vært aktuelle, men som det blir et rykte av, ofte skapt gjennom sosiale medier.

Spilleren som faktisk er høyaktuell og som skal være i Wolverhampton allerede. Med den medisinske testen på programmet denne helgen, er Olympiakos-vingen, Daniel Podence.

Når denne avtalen blir realisert om få dager, vil portugiserens overgang til Wolves, være den største fra en gresk klubb noensinne. £26M. må Fosun Internasjonal ut med, for å sikre den raske og driblesterke vingen. En spiller som må konkurrere med Adama Traore, Diogo Jota og unggutten Pedro Neto (19) for en plass på laget.

Daniel Podence

Kjøpet av Daniel Podence fra Olympiakos til Wolves blir også den største til Premier League i dette overgangsvinduet, foreløpig. Som forteller oss at vi kan vente travle dager fram til tom 31. januar. Vi vet at mange lag er desperate etter forsterkninger på grunn av skader på sentrale spillere.

Som back up til lagets beste spiller de siste månedene, spissen Raúl Jiménez. Forsøker Wolves å hente den tidlige Norwich-spissen Nelson Oliveira (28). også han fra Portugal. Dette blir i så fall den tiende portugiseren under Nunos ledelse, om han signerer fra AEK Athens. 19 mål på 65 kamper fikk Oliveira for Norwich fra 2016-2019.

Her er andre overganger og rykter vi synes du fortjener å vite om – til og fra lag i England:

 • Arsenal ønsker å kjøpe Thomas Lemar fra Atletico Madrid – prislapp £52m.
 • Liverpools bud på Isco fra Real Madrid ble avvist.
 • Nå forsøker Klopp seg på Fabian Ruiz, midtbanespiller i Napoli i stedet, pris: £47m.
 • Dani Olmo (21) var linket til Manchester United, men går til RB Leipzig for £26m fra Dinamo Zagreb.
 • Arsenal signerer nå Pablo Mari fra Flamengo for £7.5m, spilleren var i Man City i tre sesonger.
 • Glazer-familien i Man United sier til media at Bruno Fernandes’ prislapp på £68m. er for mye.
 • Olivier Giroud er klar for Inter, franskmannen ble ingen suksess i Chelsea, pris: £4m.
 • James Maddison er på blokka til Solskjær, men Leicester vil neppe selge sin juvel.
 • Marcos Rojo kan gå på lån tilbake til sin barndomsklubb, Estudiantes.
 • Spissen Jean-Kevin Augustin er på vei til Leeds fra Monaco, men eies av RB Leipzig.
 • Aaron Mooy har vært på lån fra Huddersfield, den avtalen blir nå gjort permanent.
 • Spsissen Islam Slimani kan gå fra Leicester til Man United på lån.

Overgangsvinduet stenger altså på månedens siste dag, 31. januar ved midnatt.

Football er viktig over alt. Men for fansen i England er det ikke mye som er viktigere, eller for norske fans som reiser til England for å se favorittlaget. Fans i Brasil, Argentina, Chile og mange andre kontinent – elsker sitt lag på høyde med engelskmennene. Minst.

Slikt er vanskelig å måle, men på balløya har de ikke mye annet å engasjere seg i, det er tradisjon for å være ‘fotballgal’, enten man er ung eller gammel, kvinner eller mann. Fotball er verdens største idrett, vær ikke i tvil om det.

Lest? Var det så smart med VAR?

For oss som skriver denne bloggen har Wolverhampton Wanderers vært en svært viktig del av livet i mer enn 40 år. Først nå, i 2020, er det endelig verdt alle tårene og sorgene, jubelen og feiringen laget har vært gjennom. I alle disse sesongene fra toppen av 1. divisjon ( før Premier League ble til) til bunnen av fjerde divisjon og opp igjen. Så ned i League One og tilbake – helt i toppen av Premier League på ny.

Opp- og nedturer gjennom fire tiår. Fantastisk og forferdelig, herlig og majestetisk. Tungt og sørgelig.

Det har vært litt av en reise.

Nå skal Wolves og Nuno forsøke å komme lengst mulig i Europa League utover høsten, og forsøke å ta den viktige fjerdeplassen i Premier League. Som vil gi kvalifisering til viktige Champions League. Selvsagt blir det både tøft og vanskelig, men Wolves på sitt beste slår hvem som helst. Bare spør Manchester City.

Livet er utvilsomt mer spennende for den som har et fotball-lag i blodårene. Om du har et lag du bruker mye energi og tanker på, vil vi veldig gjerne høre fra deg i kommentarfeltet.

Vil du vite mer om overgangsmarkedet i Premier League, følg gjerne vårt nyhetsbrev.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ukens beste dag – fredag!

Rundt omkring i Norges land finnes det bedrifter med halv bemanning i dag, fredag. Fordi mange har valgt å ta...

Lukk