Overgangsvinduet hjelper klubber i nød. I hvert fall klubber med midler. Et eksempel er Newcastle United, som har mye penger på bok og er desperate nok til å bruke nok – til å komme vekk fra nedrykksstriden. En landslagsspiller er allerede på plass på St. James’ Park.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Rike eiere

Nå er ikke ‘januarvinduet’ verken attraktivt eller særlig spennende for de største klubbene.

Det er vanskelig å få tak i de aller beste og dyreste spillerne midt i en sesong. Og det er stivere priser enn når sesongen er slutt og mange spilleres kontrakter går ut. Da er det mer naturlig å bytte klubb, både for investorene (klubbeiere) og spillerne selv når sesongen er over i mai.

Newcastle United er rikest i Premier League, siden et konsortium, ledet av den saudi arabiske stat – har tatt over klubben i nord-England. “Skjærene” har de mest ihuga fansen på balløya og det ble tatt meget godt i mot, da olje-milliardærene tok over klubben.

At Mohammad bin Salma, kornprisen av Saudi-Arabia, er mannen bak ordren for drapet på journalisten, Jamal Khashoggi i det saudi arabiske konsulatet i Istanbul. Er det veldig få i den fotballgale byen som bryr seg særlig mye om. Her er det én ting som gjelder. Å berge plassen i Premier League.

Eddie Howe

Ute av Newcastle er den erfarne manageren, Steve Bruce.

Håndplukket av de nye eierne er det kommet en annen brite, nemlig Eddie Howe. Howe er mest kjent for å lage gull av gråstein i Bournemouth, i hvert fall i svært mange sesonger, før han trakk seg etter nedrykket i 2020. Hvor lang tid 44-åringen får på seg i Newcastle, handler mye om han makter å berge laget fra nedrykk.

Det kan holde hardt om han ikke får inn nye spillere som forsterker laget. 1 seier på 19 kamper er nedrykksform så det holder. Hele 8 uavgjort og 10 tap forteller oss at det ikke skal så mye til å endre på formen til Newcastle. Men sitter det ikke noe dritt mellom øra, om man ikke makter å gjøre om uavgjort til seier?

Overgangsvinduet hjelper klubber i nød
Overgangsvinduet hjelper klubber i nød

Første spiller inn på digre St. James’ Park er den gode høyrebacken, Kieran Trippier (31) som har 31 kamper for England. Det er ventet at nettopp Newcastle med så mye tilgang på penger, og i den situasjonen de befinner seg i, vil gjøre flere kjøp.

Overgangsvinduet hjelper klubber i nød, men om det kan hjelpe Burnley og Norwich denne sesongen vil tiden vise. De to klubbene har svak økonomi og må dermed ut på lånemarkedet for å overleve i Premier League. Det kan bli vanskelig, men det er tid igjen. Foreløpig ligger begge lag på nedrykksplass, sammen med Newcastle.

Det finnes statistikk som forteller at de lagene som ligger under streken ved nyttår – rykker ned.

Anthony Martial

Angrepsspilleren Anthony Martial (26) er linket til nord-England og Newcastle fordi lagets beste spiss, Callum Wilson er skadet. Den franske spissen får lite eller ingen spilletid i Manchester United og har vært klar på at han vil vekk.

Martial har vært på Old Trafford siden 2015 og gjort 56 mål på 176 kamper. Han har også 30 kamper for Frankrike. Dette er en spiller Newcastle kan få glede av i mange år, om klubbene blir enige, og spilleren finner seg til rette i nord.

Manchester United er klar på å forlange kompensasjon for en eventuell låneavtale, og at spillerens lønn dekkes.

En annen spiller som linkes til Newcastle i disse dager er Phillipe Coutinho som verken spiller for moderklubben Barcelona, eller utlånsklubben Bayern München for tiden. Det er tre uker igjen av overgangsvinduet.

Vi forventer som sagt, ikke de helt store overgangene i dette vinduet. Men det har skjedd før, folkens. Fernando Torres ble solgt fra Liverpool til Chelsea for 440 millioner kroner, 31. januar 2011. Så det er lov å håpe og drømme for at favorittklubben gjør et godt kjøp. Å drømme er som kjent gratis.

Vargas

Pin It on Pinterest