Det skulle kun så vidt skrives desember før tre lag på øverste nivå i England har sparket sine managere. Årsaken er alltid den samme, manglende sportslige resultater som er dårligere enn forventet. Overraskelsene i kø i Premier League!

Både Arsenal, Watford og Tottenham har sagt takk og farvel og jakter raskt nye krefter inn på henholdsvis, Emirates, Vicarage Road og Tottenham Hotspur Stadium.

At José Mourinho takket ja til Tottenham kun timer etter at de sparket Pochettino, er kanskje ikke så overraskende, men at så mange topplag har slitt i det som kun er 14 kamper inn i sesongen, er noe overraskende for oss.

Unai Emery fikk nylig fyken og ble erstattet med midlertidlig manager, nemlig svenske Freddie Ljungberg. Hvem som tar over Watford – er fortsatt i det blå.

Overraskelser rundt nye managere i nye lag er ikke voldsomme i Premier League. Det er de faktiske resultatene vi har vært vitne til i denne sesongen som har vært litt utenom det vanlige – som har ført til en tabell litt utenom det vanlige.

Lest? Arsenal jakter Nuno!

Eller hva sier du om Leicester på andreplass, Wolves på sjette og nyopprykkede Sheffield United på syvende så langt i sesongen?

Da er Manchester United på 11. plass og Arsenal på 8. plass. Selvsagt har tabellen lite å si i starten av desember, men dog såpass viktig at tre managere allerede har blitt sparket.

Ingen ser på tabellen kun 14 eller 15 kamper ut i sesongen, det er når man skal sette strek det teller å være med helt i toppen – i mai måned. Nye managere vil komme, nye vil garantert få sparken.

Og hvem skulle tro at både Arsenal og Tottenham kom til å sparke manageren, før Manchester United. Solskjær var favoritt til å få fyken, gjennom hele august og september.

Hvem er neste manager ut? Solskjær selv?

Overraskelsene i kø i Premier League!

Ole Gunnar Solskjær har kniven på strupen, men desember måned kan sette en solid demper på dette umenneskelige presset han har vært under allerede fra seriestart.

Fansen liker ham, spillerne respekterer ham og styret er villig til å gi kan tid. Men fotball handler om resultater og trofeer.

Her må styret ha is i magen, se hva kristiansunderen tør å gjøre, plukke de yngste guttene på laget, satse på unge også i de viktige kampene og la etablerte stjerner få gå.

Overraskelsene i kø i Premier League!

Selvsagt diskuteres Solskjær blant fansen, men dessverre har han oddsen i mot seg – all den tid styret ikke har tid nok til å snu trenden, la de unge få nok erfaring til å spille på seg selvtillit.

Manchester United er utvilsomt i et omfattende generasjonsskifte, kanskje det største siden Fergie etablerte legendene i “The Class of 92´“med Beckham, Giggs, 2 x Neville, Butt og Scholes. Og i tillegg kom Solskjær, Cantona, Cole, Rooney, van Persie, Ronaldo og Keane – på ulike tidspunkt under den største manageren av dem alle.

Det er verdt å nevne at Sir Alex også brukte tid på å etablere sitt lag som begynte å vinne mange kamper, senere også trofeer – 13 i ligaen, 5 i FA-cupen, 4 i ligacupen og 2 i mesterligaen under Fergie.

Hjemme mot nyopprykkede Aston Villa ble det kun 2-2 og uavgjort for nordmannen, som igjen betyr at Manchester United kun har 4 seire på 14 kamper, derav 4 tap og 6 uavgjorte.

Når det også bare uavgjort mot nyopprykkede Sheffield United også, er det mange utfordringer som skal på plass for Solskjær de neste ukene med et knalltøft kampprogram gjennom desember.

Det er selvsagt ikke bra nok, men så har også nordmannen kun vært på Old Trafford knapt ett år som sjef. Fansen venter på at uavgjorte skal snus til seire. Hvor lenge må de vente?

Sir Alex Ferguson var selv nær med å bli sparket av styret i Manchester United i sin tid, men da hadde det gått tre år, før legenden begynte å snu trenden å få spillerne sine til å tro på hans listige plan. Deriblant Fergie-time, og at spillerne skulle jobbe som slaver, til sluttsignalet gikk.

Overraskelsene forøvrig i Premier League denne sesongen er innføringen av utskjelte VAR, som slett ikke har innfridd på samme måte som mange hadde håpet. Faktisk har videodømmingen vært med på å lage mer trøbbel, diskusjoner og feildømming, enn noen hadde forventet.

At dommeren bruker flere minutter på en avgjørelse, og gjør denne feil, forteller oss at VAR ikke er bra nok til bruk i Premier League og bør fjernes før det ødelegger mer enn det gagner, i verdens mest populære liga.

Hvem tar over etter Quique Sánchez Flores i Watford? For andre gang på tre måneder sparker bunnlaget sin manager. Chris Hughton, Sam Allardyce og Paul Clement er lavest på oddslitene.

Tottenham har hentet Mourinho etter Emery, Arsenal har foreløpig Freddie Ljungberg, men kan fort hente et langt mer etablert navn, som ledige Pochettino eller Nuno Espirito Santo som stadig linkes til “The Gunners.”

Overraskelsene i kø i Premier League!

At Manchester City ikke er like gode som forventet, må regnes som mindre overraskende grunnet Pep Guardiolas nitidige evne til å spise spillere spillere til frokost lunsj og middag.

En krevende måte å lede folk på, har ført til at gode managere har mistet garderoben – langt tidigere enn spanjolen i Manchester. Uten av tror Pep får sparken med det første, at han trekker seg, er større sannsynlig – kanskje allerede til sommeren.

Liverpool vinner Premier League, så fortjent så fortjent.

Hvem som tar de tre viktige plassene under seriemesterne, tør vi ikke spå, det kan faktisk være hvem som helst av de lagene som ligger innenfor topp ti i dag, når kun 14 kamper er spilt.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
God grunn til å grue deg til å bli gammel

God grunn til å grue deg til å bli gammel, fordi du ikke kommer til å få den kjærligheten og...

Lukk