Overraskende Premier League-tabell! Vi som har sett noen tusen kamper fra engelsk fotball side starten av Tippekampens spede barndom, setter vi fortsatt op tabellen før sesongstart – å også denne gang.

Engelsk fotball er populært i mange land, ikke bare i England, Norge, eller Scandinavia, men i store deler av Afrika, Europa, Asia og til og med i USA er det mange som ønsker å se Premier League.

Vi nordmenn er kanskje bortskjemte med å få så mye god fotball på skjermen gjennom en sesong, like lang som et svangerskap, men mange gleder seg voldsomt nå når den ekte fotball endelig skal rukke igjen etter sommeren.

Liverpool mot Norwich, fredag 9. august kl 21:00 er aller første kamp.

Vi tror det er mange som vil bli overrasket, ikke slik vi ble det gjennom hele sesongen 2015/2016, da Jamie Vardy kjørte showet og Leicester med The Thinker Man ved roret, vant Premier League til 5000 i odds. Leicester sjokkert en hel fotballverden.

Lest? England! Deadline Day – nå kjøpes det!

Det vil ikke skje igjen med det første. Verken for Leicester eller andre lag tror vi, kan kommer som underdogs å vinne Premier League. Til det er de aller beste for gode, de er villig til å vinne for enhver pris og det er to lag som utmerker seg på den måten med fantastisk spill, noe vi kommer tilbake til.

Mange nordmenn håper og tror Manchester United og Ole Gunnar Solskjær skal gjøre det bra. Vi er dessverre langt mer skeptisk, vi tror ikke Solskjær har nok erfaring på så høyt nivå, til å få med seg Paul Pogba og de andre stjernene, vi er redd kristiansunderen kan få sparken før sesongen er over.

Overraskende Premier League-tabell!

Manchester City har vunnet nesten alle kamper de har spilt over de to siste sesongene. Kun Liverpool fulgt Pep og Co helt til døra og tok til slutt 97 poeng mot Citys 98. Liverpool tapte én eneste kamp, vant ikke denne gang heller, man tok som kjent Champions League-trofeet.

Nettopp derfor, til tross for ikke å ha kjøpt noen, vil Liverpool være litt bedre enn sine argeste konkurrenter over en hel sesong. Manchester-lagene, Chelsea, Arsenal og Tottenham kommer til kort. Det blir Liverpool-fest i mai neste år, vi tror Jurgen Klopp tar Premier League-tittelen.

Fordi?

Jo fordi Jurgen Klopp har det som skal til, en manager i ypperste klasse som vet hvordan han skal motivere spillerene uke inn, uke ute, kanskje den erfaringen vi mener Solskjær mangler, har jo Klopp. Så har jo Liverpool verdens dyreste målvakt i Allison, verdens beste midtstopper i Virgil van Dijk.

Joe Gomez er frisk og også blant de aller beste spillerne i engelsk fotball. Alexander-Arnold og Andy Robertsen er begge på lik linje med alle de andre i dette laget, komplette fotballspillere som vil blø for den røde drakta.

Overraskende Premier League-tabell!

Bare se hvor mye mer de løper, hvor mye klokere de løper og hvor mye mer de ønsker å vinne hver eneste ball de løper på, enn de spillerne som har Manchester United-logo på drakta. Forrige sesong, skilte det hele 31 poeng på de to mestvinnende lagene i engelsk fotball. Dessverre for Solskjær vil ikke forskjellen bli nevneverdig mindre denne sesongen.

Wijnaldum, Keita, Henderson, Fabinho, Oxlade-Chamberlain og James Milner, er brukbare spillere, som kanskje er de største stjernene sammenlignet med Paul Pogba hos Manchester United, Silva i City eller Eriksen i Tottenham, men Klopps spillere gjør hverandre gode, som er en passende floskel å bruke.

Angrepsrekka er jo den beste i ligaen. Med Divock Origi mer med i laget fra start, siden Mané er ute ennå, har Liverpool og Klopp en stall og et lag som kan vinne Premier League og vi tror ventetiden er over. Vi tror det er Liverpool-fansen som kan sette seg godt til rette og nyte denne sesongen. Vi bruker å ha veldig rett i hvem som vinner ligaen, vi liker også å skryte av det.

Mohamed Salah og Roberto Firmino er sammen med Sadio Sané en fryktinngytende trio, selv om det har vært litt rusk i det ellers så velsmurte maskineriet til Liverpool, vil allerede se i første kamp mot Norwich, at alt er som det skal på Anfield.

Overraskende Premier League-tabell!

Manchester City og Pep Guardiola lukter trofeer lang vei, men på Etihad snakkes det om å vinne Champions League, men det betyr ikke at Sky Blues ikke satser på ligaen, selvsagt gjør de det. Vi tror bare at det er så fryktelig vanskelig å skulle vinne Premier League for tredje sesong på rad. Kun Sir Alex Ferguson og Manchester United har lykkes med denne bragden.

Fotballen slik den spilles på øverste nivå i England og i Europa i dag, gjør det vanskelig nok å vinne “bare én” gang, bare spør Liverpool-fansen. Manchester City tar andreplassen såvidt foran et meget spennende Tottenham-lag.

Fulhams unge juvel, Ryan Sessignon har signert, det samme har Giovani Lo Celso, men like viktig, Spurs har beholdt Christian Eriksen som er en klassespiller som er viktig – uansett hvor han spiller. Vi ser ikke bort fra at Tottenham tar en av de vester plassene på tabellen veldig snart. Paulo Dybala var lenge linket, men den overgangen ble stoppet av bilde-rettigheter fra tredjepart, dessverre for Tottenham.

Topptre blir altså Liverpool, Manchester City og Tottenham.

Vi vil gi gode argumenter for hele vår sluttabell senere, men siden overgangsvinduet nå er stengt, gir vi dere hele tabellen. Liverpool vinner!

 • 1. Liverpool
 • 2. Manchester City
 • 3. Tottenham
 • 4. Chelsea
 • 5. Arsenal
 • 6. Wolves
 • 7. Manchester United
 • 8. Everton
 • 9. Leicester
 • 10. West Ham
 • 11. Watford
 • 12. Crystal Palace
 • 13. Southampton
 • 14. Burnley
 • 15. Newcastle
 • 16. Bournemouth
 • 17. Burnley
 • 18. Aston Villa
 • 19. Sheffield United
 • 20. Norwich

Vi sier ikke dette er noen fasit, men vi føler oss sikre på at Liverpool vinner, at de tre som rykket opp, rykker ned igjen og vi tror dessverre at Manchester United flopper fullstendig. Tottenham får opptur, det blir også hyggelig på Stamford Bridge med Chelsea.

Festen som overgår de fleste andre, vil foregå på Molineux. En fantastisk sesong med 7. plass forrige sesong, erstattes med ny opptur og 6. plass i den nye sesongen. I tillegg vil Wolves og manager, Nuno Espirito Santo, sparke bra fra seg i Europa League. Se ikke bort fra at Wolverhampton Wanderers når en kvartfinale.

Laget er nemlig fantastisk bra. Legg merke til Wolves kommende sesong.

Sesongen er snart i gang, heldigvis får vi Tippekamper flere ganger per uke, der midtuke-kampene blir tilgjengelige å velge å se live, på TV2 Sport Premium.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kan Anne-Elisabeth være i Norge?

Kan Anne-Elisabeth være i Norge? Kan det være nordmenn som har ventet i månedsvis med å ta kontakt med politi...

Lukk