Mandag 20. oktober er det premiere for NRKs «Øyevitne», en dramaserie i seks deler. En serie du bør følge fordi det kan være det beste som har kommet fra kringkastingens drama-avdeling noen gang.

Sverige og Danmark er fortsatt langt foran Norge i å produsere kvalitets-serier for TV, men «Øyevitne» er et kvantesprang i riktig retning. NRK er best i landet på produksjon av drama, det er statskanalen som har flest priser i denne genren, «Øyevitne» kan få mange.

afp000787831

To 15 år gamle gutter, Philip (Axel Gehrken Bøyum og Henning (Odin Waage), har funnet tenning hos hverandre, et tabubelagt tema som ikke må bli kjent. Derfor gjemmer de to turtelduene seg vekk i et sandtak langt fra folk, i indre Østfold av alle steder. Der blir de to vitne til en massakre. En mann (Per Gjerstad) skyter fire andre, med kalt blod.

Fra da av forandres alt for de unge guttene.

Ble de oppdaget av gjerningsmannen?

  • Manus og regi av Jarl Emsell Larsen, som tidligere har stått bak serier som «Kodenavn Hunter», «Svarte penger – hvite løgner» og «Fox Grønland».
  • Med Anniken von der Lippe, Axel Gehrken Bøyum, Odin Waage, Per Kjerstad, Yngvild Støen Grotmol, Tobias Santelmann,, Bjørn Skagestad, Mariann Hole, Fridtjof Såheim m.fl. Regissør er Jarl Emsell Larsen som står bak serier som «Svarte Penger – Hvite løgner» NRK-serien «Offshore»og  «Fox Grønland».
  • Myse-ordføreren er hovedrolleinnehaver i denne serien. «Anniken Sikkeland», selvsagt stemor til en av de to guttene, spilles av Anniken von der Lippe.

En særdeles vell laget TV-serie med spenning fra start til slutt. NRK har endelig laget et produkt det er all grunn til å være stolt av. Aftenposten skriver blant annet i sin anmeldelse:

I frykt for at den gryende forelskelsen de to imellom skal bli avslørt, tør ikke guttene å fortelle noen om hva de har sett. Men ganske snart blir både de og vi klar over at det her er snakk om et kaldblodig oppgjør mellom kriminelle med bånd til internasjonal organisert kriminalitet.

Aftenposten

Vi er ikke bortskjemt med god Drama med norsk signatur her i landet, bak serien «Lilyhammer» står regissør Simen Alsvik nokså alene. Endelig har det kommet en serie som er så bra, at til og med svenske og danske TV-seere vil kunne fatte interesse for «Øyevitne».

Skal du bare få plass til en TV-serie til i ditt tette program, prøv å få skviset inn denne.

Premiere er mandag 20. oktober kl 21:30 på NRK1. 

 

Foto: NRK, Kilde Aftenposten

Vargas

 

Tags: Anniken von der Lippe, Drama, Homofili, Krim, NRK, Øyevitne

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Big Brother- Anna blir stadig mer populær!

Anna (23) og Jenny (25) "forlot" nylig  Big Brother-huset, men bare inn til luksus, mat og vell-være i "dømmeboxen". Snart...

Dårlig råd? Gjør noe med det da vel!

Det finnes mange årsaker til at man i perioder av livet sliter med økonomien, det aller viktigste man kan gjøre...

Lukk