På TV-serien «liv og død» viser arbeids-hverdagen til tusenvis av helsepersonell rundt om i Norge, som gjør livsviktige avgjørelser på sekunder, for at du og jeg skal få det best mulig når alvoret kryper inn under huden.

Leger, kirurger, sykepleiere,assistenter og pasientverter gjør alle en uvurderlig god og viktig jobb for alle som opplever å bli alvorlig syk og deres pårørende.

De gir også trøst når livet ebber ut for våre kjære, og de stiller opp for barn som møter sykehuset for første gang, enten på fødeavdelingen, prematur- eller barneavdelingen.

Livets veier er uransakelig, og vi balanserer mellom liv og død gjennom hele livet- helt tid døden innhenter oss alle. Dessverre er døden fortsatt et beklemt og tabubelagt tema for mange. «Huff, nei la oss ikke snakke om døden, det er så uhyggelig». Har du hør den før?

– Mulig det ikke er så veldig hyggelig å snakke om døden, men den er faktisk en viktig del av livet. Fordi den skal ramme alle mennesker som lever på kloden, før eller siden. Du bør, for din egen del være bevisst at du faktisk skal dø en gang, men i mellomtiden bør du gjøre alt du kan for å leve et så riktig og meningsfylt liv som mulig.

0056_NursesWeek_MayoClinicFL

Mayo Clinic via Compfight

I TV-serien «På liv og død» får man et innblikk i hvordan det jobbes på en rekke forskjellige sykehus rundt om i Norge. Hvordan helsevesenet fungerer i praksis.

– Alt fra hvordan luftambulansen jobber med akutt-tilfeller som f.eks bilulykker, ulykker til sjøs eller i fjellet. Man får et innblikk i arbeids-hverdagen til jordmødre som skal ta i mot nytt liv, hver dag. Vi får se livsviktige operasjoner utført av de aller beste kirurgene i verden.

– Noen ganger er det de yngste som blir rammet av alvorlig sykdom. Da er det viktig for de pårørende og barnet selv at de blir tatt godt i mot i møte med helsevesenet. Norge har kanskje det beste helsevesen i verden, derfor er det viktig å vise hvordan et døgn ser ut på forskjellige sykehus.

Andre ganger er det en rutinekontroll som avdekker kreft, hvordan skal dette formidles til pasienten, at vedkommende kan komme til å dø om kort tid? Et sykehus har alle sykluser i menneskets følelsesliv med seg hver time av døgnet. Det er det man får se et glimt av i denne imponerende TV-serien.

Blir du alvorlig syk i Norge, kan du dø.

– Blir du alvorlig syk i Norge er du samtidig veldig heldig som har et helsevesen som passer godt på deg døgnet rundt og som vil gjøre alt de kan for at du skal være på sykehuset, kortest mulig etter å ha blitt frisk. Serien «på liv og død» er et tydelig bevis på at det finnes engler.

Engler som er der for deg når du trenger det som mest.

Se premieren på TVNorge mandag 12. januar kl 20:30.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
BallondOr 2014- Cristiano Ronaldo it is!

The pre-gala press conference in Zurich has started with Manuel Neuer, Cristiano Ronaldo and Leo Messi #BallondOr pic.twitter.com/sJtpNnnfPf — FC...

MOBDRO- gratis video-streaming, har alt du trenger!

Det er nesten for godt til å være sant, men endelig har det kommet en seriøs nettportal som gir deg...

Lukk