Pakistan rammes på ny av en enorm humanitær katastrofe der på ny verdenssamfunnet står og ser på. Er pakistanere annen rangs mennesker? Hadde dette skjedd i USA feks, så ville det vært  LIVE på samtlige nyhets kanaler verden over. Det er nå knapt nevnt fordi det skjer i Pakistan. 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5dIdwf817OQ[/youtube]

Mer enn 800.000 mennesker er fortsatt hjemløse etter fjorårets enorme flom-ødeleggelser.

Syv millioner er rammet av flom i Pakistan. Norges Røde Kors mann i Pakistan opplever årets flom som verre enn fjor årets flomkatastrofe.

I fjor kom flomvannet til det sørlige Pakistan med elvene. Snøsmelting i Himalaya og regn i nord skapte store vannmasser. I år har vannet kommet som monsunregn fra himmelen.

Dermed blir områder uten elver til å ta unna vannet utsatt, mens det i fjor spesielt var områder rundt elvene som ble rammet.

Noe som øker problemene ytterligere er at området før vannet kom var tørt med hard jordskorpe, slik at vannet ikke trenger like raskt ned i bakken. På toppen av dette er det svært flatt sør i Pakistan.

I deler av områdene som ble rammet i fjor har man klart å bygge ut dreneringsanlegg som fungerer. Men andre steder er dreneringsanleggene gamle, gjengrodde og tettet til med søppel.

Petter Eide har reist rundt i de flomutsatte områdene de to siste dagene, og det han har sett har gjort uttrykk.

– Forholdene for de flomutsatte vi har møtt er så ekstreme at det er vanskelig å beskrive. De bor i enkle hytter. Det er bitte små huskonstruksjoner som er en ganger to meter og kanskje halvannen meter høye. De er konstruert av pinner, kjepper, håndklær og små plastbiter.

– Jeg er en erfaren mann. Jeg har reist mye rundt og sett mye elendighet, men dette gjør veldig sterkt inntrykk. Det er barn og syke, det fødes barn oppi dette her. Du vil ikke tro det.

Eide forteller at det regner kontinuerlig, bakken er gjørmete og han går rundt med gjørme opp til anklene. Bakgrunnen for flommen er ikke at elvene i området renner over, men at bakken ikke klarer å drenere de enorme rengmengdene. Regnvannet blir liggende i store sjøer.

– Jeg har kjørt gjennom områder der det er flomsjøer så langt øyet kan se, sier Eide.

 

Foto: TV2.no

I land som Pakistan blir det fort utbrudd av Malaria og andre alvorlige sykdommer som gjør at dødelige epidemier sprer seg fort. Drikke vannet er ødelagt av døde dyr og andre bakterier, derfor er etterspørselen etter rent vann stor, i Pakistan. Et land som er preget av nød og katastrofer.

– 22. juli og sultkatastrofen i Somalia har nok ført til mindre fokus på Pakistan. Men situasjonen i Pakistan er nå alvorlig og det er viktig at den får oppmerksomhet.

Nå må verden våkne før dette blir en katastrofe med uante dimmensjoner.

 

Røde Kors.no

 

Vargas

 

Kilde

 

Aftenposten.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lavkarbo-dietter- Direkte farlig for unge mennesker

Om du er en ung jente eller gutt i puberteten og  i tenårene bør du ligge langt unna alt som har med...

Jorden- Planeten menneskene må flykte fra

Om bare noen få millioner år er det sjanser for at menneskene må finne et annet sted å oppholde seg...

Lukk