Påsken er bare en etterlengtet ferie for de fleste etter en lang og kald vinter. Allikevel er det noen, men ikke fler enn ca 10% av den norske befolkningen som reiser til fjells.

– Noen har fått nok av snø,vinter og kulde, andre har ikke gjort det før og har ingen planer om å begynne nå. Andre ser på påsken som den viktigste og mest høytidelige høytid. Den handler om Jesus korsfestelse, død og oppstandelse.

Vi nordmenn har jo en viss tradisjon for å elske tradisjoner, Påsken er intet unntak.

Påsken er som alle andre høytider, en etterlengtet ferie der man kan holde tradisjonene i hevd. Mange liker å gjøre det de gjorde i påsken i fjor, og påsken før det. Gå på ski, være på hytta, reise til England for å se sitt favorittlag, være hjemme å spille kort, lese krim, eller reise til syden slik du gjorde i fjor.

Selvsagt skal man også både spise og drikke det man normalt spiser og drikker i løpet av en påske. De få som reiser til fjells har med å pakke klokt. Det er som kjent ikke åpent på mange dager, og allikevel skal man ha med seg masse digg, akkurat som i fjor, enten man er hjemme eller ute.

Lammelår, Påskeegg, Påskeskinke, Påskepølser, Påskelys, Påskepynt og en hel drøss med Kvikk Lunsj, samt tre kilo appelsiner og en kasse Solo. Er det Påske så er det Påske.

– For de religiøse, og andre som har sin barnetro i hevd, og som velger å tro på at Jesus faktisk døde på korset for å ta menneskenes synder på sine skuldre, og at han visste at slik måtte det være, de lider nok med han Langfredag og i påsken forøvrig.

Vi andre, som ikke er like religiøse, som heller sverger til påske-krim på TV, påske-egg, en påske-fest og noen deilige dager i solveggen, vi har godt av en påskeferie likefullt.

– For den som ikke er så sikker på hvorfor man i det hele tatt feirer påske, og kanskje tror det er fordi påskeharen har bursdag eller noe, da bør de tro om igjen. Man skal ha respekt for de som tror, og de som ser på påsken som en av de viktigste hendelser i vår kristne historie.

I timene før Jesus– jødenes konge- ble tatt av soldater i Getsemane hagen, så bad han til sin far, og ba disiplene holde vakt og holde seg våkne. Da Jesus kom tilbake så lå alle disiplene og sov. Han gikk tilbake til haven for å fortsette sin bønn. Jesus visste hva som skulle skje og skalv av frykt.

Han ba igjen til Gud. ” Himmelske Far ” Spar meg.

Men Jesus forstod at den tyngste børen for alle mennesker var på hans skuldre. Og skulle alle troende komme til himmelen etter deres død, så var det nå Jesus sin innsats som lå til grunn. I Getsemane sviktet disiplene igjen og det var en lett oppgave for Herodes Antipas og landshøvdingen Pontius Pilatus å ta Jesus- uten kamp fra de sovende disipler.

Johannes 5.24  Sannelig, sannelig sier jeg eder: Den som hører mitt ord og tror ham som har sendt mig, han har evig liv og kommer ikke til dom, men er gått over fra døden til livet. Dette alene er den viktigste setning i bibelen fordi det forteller alle hva det betyr å tro på Gud. Tror man så får man evig liv.

Jesus sine ord på korset: “ Eli, Eli, lema sabachtani?” Som betyr: «Min Gud! Min Gud! hvorfor har du forlatt mig?» Og senere sier han ” Det er fullbragt ” og “Fader! i dine hender overgir jeg min ånd!”

Mange mennesker verden over har en kristen tro der de har valgt å tro på Gud som den himmelske Far og Jesus Kristus som sin sønn.

For alle andre betyr påsken å få muligheten til å være sammen med de man er glad i.

Om det er på fjellet, på sjøen, hjemme eller på besøk hos svigermor. Påsken er familie-tid, nyt det i langdrag.

GOD PÅSKE!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
FARMEN 2013- Skal du delta må du søke nå!

Kampen for tilværelsen skal utkjempes for 9. gang. Aldri har interessen vært større, aldri har så mange fulgt med på...

Tatoverte navnet til Nordens mest populære blogger på armen

Smellvakre og sexy Isabella Löwengrip (22) er Nordens mest populære og mest leste blogger. Hun har vært i overskriftene i...

Lukk