Sen påske gir færre lysten til å reise til fjells, men siden det fortsatt er mye snø gir det muligheter for de som elsker å benytte de tilbudene det norske påskefjellet har å by på.

– Det er faktisk en hel del, om du heller vil finne på noe spennende enn å bare sitte hjemme å kjede deg sammen med svigermor. På de aller fleste destinasjoner i den norske fjellheimen der det er heistrekk, hytter, preparerte skiløyper og hoteller for alle som elsker den norske påsken slik vi kjenner den gjennom media og nyhetenes TV og telelinser, er det fortsatt muligheter.

Sannheten er at det ikke er mer enn ca 10 – 12 % av den norske befolkning som reiser til fjells i påsken, noen velger å reise en uke til Syden, andre blir hjemme. Kanskje et besøk i din lokale kirke hadde vært et klokt valg denne påsken?

Hva kan man finne på hjemme spør du? Ja si det. Det er sikkert ikke stort, da må man vel bare sitte å kjede seg da. Til den forbanna påska er over.

Selvsagt må man ikke det, uansett hvor man er. Foreldre med barn kan noen ganger få problemer med barnepass, da skolen, SFO og noen barnehager stenger før foreldrene kan ta fri. Dette er det smart å ha planlagt i god tid før påsken er her.

Lage en Lavvo, tenne bål, grille pølser, gå i fjellet, ta med telt, reise ut til sjøen , forsøke fiskelykken, kjøp inn masse tegnesaker, kryssord, bøker, kjøpe ny trampoline og be inn alle barna i nabolaget for egen lokal turnering, sparke fotball, rydde i boden, sykle vårens første langtur, bake boller, gå på biblioteket, på museum, overnatte på hotell, besøke bestemor, en onkel, en tante eller kanskje søke sommerjobb?

Mulighetene er enorme. Påsken er mulighetenes tid. Ikke først og fremst, nei den handler faktisk om Jesus. Det visste du kanskje ikke?

I følge Bibelen er påsken en av de viktigste hendelsene i vår historie, hvis vi velger å se på denne som den bibelske, ikke alle gjør det, men fortsatt veldig mange. De som er døpt i kirken f.eks. Veldig mange av oss nordmenn er døpt i kirken.

Påsken er på mange måter det motsatte av julen ifølge Bibelen. I julen blir Jesus født, i påsken så dør Jesus. Det er veldig lenge siden så det er ikke så rart at du ikke husker det, men du kan jo legge det på minne. Sånn engang mellom påskekryssordet og påskenøtter f.eks?

Bruk påskehøytiden fornuftig, tenk på deg selv, men også på de som sitter alene. Gjør andre en tjeneste, de som ikke har alle de ressursene du innehar. Være sammen med de som betyr mest, betyr selvsagt mye for de fleste, det betyr fortsatt mye også for de som er ofte alene.

Langfredag er påskens sørgedag, det er den dagen Jesus ble hengt på korset. For å dø for våre skyldnere. Fordi han elsker alle mennesker på jorden.

Fordi han er en av oss. Men det visste du sikkert?

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kjøper brukte truser – betaler godt!

Kjøper brukte truser – betaler godt! Hva gjør du om du opplever å få en slik henvendelse? Det er nemlig...

Lukk