18 POENG på 16 kamper er fasit for Paul Lambert, med fem strake tap, ser det mørkt ut for den rikeste og mest ambisiøse klubben i Championship. Eierne, styrtrike Fosun Group er åpenbart ikke fornøyde med tingens tilstand. Det er fortsatt mulig å berge klubben fra et katastrofalt nedrykk, men et lag som ikke scorer mål og taper kamp etter kamp, vil rase nedover tabellen. Foreløpig ligger Wolves på 20. plass av 24 lag. kUN 5 poeng fra nedrykksstreken.

Når det i tillegg er investert stort i å forsterke laget, med hele 15 spillere, deriblant med Helder Costa fra Benfica (£13 millioner) som signerte en treårskontrakt i januar, etter å ha imponert til tider siden han kom på lån i sommer – er det nær en tragedie, om klubben med de kjente og karakteristiske draktene, skulle rykke ned til League One.

Wolves ville ha investert enda mer, skulle klubben ha lykkes med å nå opprykk til Premier League, som faktisk var eierens ønske og målsetning da italieneren Walter Zenga ble hentet inn i sommer. Han fikk 17 kamper og erstattet med langt mer erfarne Paul Lambert, som tok Norwich til Premier League, men hadde mindre hell i Blackburn og Aston Villa. Så langt har det et blaff med gode resultater i FA Cupen der både Stoke og Liverpool ble slått på bortebane, vært Lambert eneste opptur.

Da seriemester Chelsea kom på besøk i den gjeveste av cupene, var også det eventyret over.

Zenga vant 6 av 17 kamper og fikk fyken. Nå har Lambert vunnet 6 av 18 kamper. Og et blått lys er tent. Fansen er utålmodige og misfornøyde. Å tape lokaloppgjør på hjemmebane i England er ofte starten på slutten fort mange managere. Mick McCarthy fikk sparken etter å ha blitt banket 5-1, også det på Molineux i sin tid som manager for Wolves.

How worried is Lambert about relegation? «When you’re above the line everyone thinks you’re okay, but you’re not okay, we have to eat, sleep and drink it to make sure we’re never in this position again.»

Paul Lambert

Paul Lambert har så langt overlevd på Molineux med hederlige tap, noen få seire, så fem svake tap rad, sist i lokaloppgjøret mot Birmingham, en kamp som ifølge manageren var en nøkkelkamp som skulle vinnes. Og som var den absolutt største testen for skotten, som han absolutt ikke bestod, der de blå vant fortjent 2-1, med 10 mann i ca 40 minutter. Tap mot lille Burton og Wigan holder selvsagt ikke mål når målsetningen er opprykk, tap mot erkerival Birmingham, er som å kaste bensin på et allerede stort bål.

Når det i tillegg verken skapes sjanser eller scores mål, ser det ut til at Fosun Group tvinges til å gjøre viktige endringer, der både Paul Lambert og sportsdirektør Kevin Thelwell må erstattes for å berge den tradisjonsrike klubben fra total katastrofe. Et paradoks at Wolverhampton Wanderers hadde 31200 tilskuere mot Chelsea og mer enn 27.000 mot Birmingham. Wolves har m.a.o alt, både en fantastisk stadion, meget god økonomi, blant de aller beste fans i hele England – bare ikke et lag som vinner kamper.

Wolves-fansen, som får ros og gode skussmål, uansett hvilken stadion de høres i hopetall – vil si at dette scenario, med å ikke lykkes sportslig, faktisk er typisk Wolves.

Spillerne ser ikke ut til å tro på Paul Lambert befalinger og strategi. En enslig spiss blir for alene i et 4-5-1 system der sjanser uteblir i hver eneste kamp. Samhandlingene og løpene innenfor motstanderens 16-meter uteblir, midtbanen har for få taklingssterke spillere og forsvaret har ikke imponert noen på flere år. Laget knirker i sammenføyningene og de siste 14 kampene i serien i Championship, blir dobbelt så viktig som enhver FA Cup-kamp som Wolves imponerte i, tidligere i sesongen.

Alt tyder på at det er en ny manager som tar over Wolves, før sesongen er over.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Markedsføring? Les!

Markedsføring? Les! Mulig er dette nytt for deg, i så fall, er det penger å spare. Mye penger. OM du...

Paradise Hotel 2017 – 13. mars!

Paradise Hotel svikter aldri og nå er datoen endelig satt. Fra 13. mars kan du følge deltagerne fra hotellet i...

Lukk