Ifølge en omfattende studie etter OL i Rio, fikk man svaret mange trodde de visste fra før, men som mange tok feil av. Sex før krevende idrettsprestasjoner, påvirker ikke sluttresultatet. Heldigvis kan man kanskje si. 

Mang et landslag i fotball har også fått forbud mot besøk fra kjæreste og ektefelle for spillerne, nettopp av den grunn – at trenerapparatet mente at sex påvirket spillerne til å underprestere. Nå altså bekreftet som en myte.

Gjennom en årrekke har man hørt om denne ondsinnede myten, at sex ødelegger mulighetene for gode resultater. Også i vinteridretten har dette vært innprentet som vitenskapelig bevist. Tenk så mange kvinner og menn som nå har all grunn til å føle seg ført bak lyset.

Les også: Slik lykkes du med sexlivet 

The Promise

Simon Ingram via Compfight

På Universitetet for sport og medisin i Firenze i Italia, har man forsket på dette fenomenet over tid. Også allerede etter OL i Rio.

«Sex before sport doesn’t negatively impact performance

Professor Laura Stefani, University of Florence, Italy

De fleste utøverne som ble testet hadde liten eller ingen endring, sammenlignet med utøvere som ikke hadde sex før konkurranse. Hos en rekke maratonløpere, var det motsatt effekt. Her viste resultatet en liten økning i prestasjonene. Konklusjonen av undersøkelsen ble, med mindre sexen ikke skjedde to timer før, var det liten effekt hos utøverne.

Så enten du er idrettsutøver, fotballspiller eller opptatt av trening på fritiden – du har ingen grunn til å bruke resultatene som påskudd for å ikke ha sex. Undersøkelsen viste at kulturelle forskjeller og hvilket syn man hadde på sex generelt, hadde en større betydning for prestasjonene, enn selve sexen.

Derfor bør alle som har tilbudet foran seg, benytte anledningen til å ha sex, enda man skal prestere i viktige idrettsarrangement. Som lagspiller eller som selvstendig idrettsmann eller kvinne.

Har du som atlet, fått høre påstander om at sex før konkurranse, ikke er bra for din prestasjon, kan du be vedkommende om å ta seg en bolle. For det er tull, tøys og bare en myte.

 

Kilde: Sciencedaily.com

Vargas

Tags: idrett, idrettsprestasjon, prestasjon, studie, utøvere

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skråblikk på Statsbudsjettet – ikke la deg lure

Din privatøkonomi, får liten effekt av hvilke endringer som blir lagt til grunn i forslaget til Statsbudsjett. Husk at dette...

Mann – vær ærlig i dine meninger

Menn i sosiale medier, som ytrer seg på nett, har en egen evne til å gå utover kvinner. Skal du...

Lukk