Pengegaloppen fortsetter for Solskjær! Bare Manchester-klubbene, City og United kan lønne spillere til £300.000 per uke. Og muligens Liverpool, med sine store stjerner. Hvor skal dette ende? Hvor langt er klubbene i Premier League villige til å gå?

Pengegaloppen fortsetter i Manchester United! Click To Tweet

Marcus Rashford signerte nylig en forlenget kontrakt med klubben sin. Ny lønn gir unggutten £14,4 millioner. per år og han blir værende på Old Trafford til sommeren 2023.

Hva synes du om 3,2 millioner kroner per uke? En timelønn på drøyt 20.000 norske kroner? Og dette for en klubb som ikke engang spiller i Champions League.

Kakelotteri og alt det vi driver med her hjemme, faller litt utenfor det som er grasrota i fotballen, når unge menn skal ha så mye penger i lønn. Er du ikke enig?

Lest? Solskjær bør selge Pogba!

Det kan umulig være bra verken for spilleren eller klubben. Hva gjør det med hodet til en ung mann, å tjene så mye penger?

Om Manchester United hadde vært et topplaget, spilt på de største scenene i verden og vært blant de aller beste, ville argumentene fortsatt vært dustete for å gi slike lønninger, mener vi.

All den tid det er et lag som sliter med å få fram det beste i spillerne, gjennom en uprøvd manager som nå skal bygge Manchester Uniteds framtidige lag, burde lønningen ha vært deretter.

Manchester United kan havne utenfor topp seks i sesongen som kommer, da burde ikke spillerene ha tjent mer enn de aller fleste andre spillere på toppen av engelsk fotball, i særdeleshet ikke i Premier League engang.

Pengegaloppen fortsetter i Manchester United!
Elev og mester, Rashford og Solskjær Foto: Reuters

Pengegaloppen fortsetter for Solskjær!

Det er kun floppen, Alexis Sánchez som tjener bedre i Manchester United. En knallkontrakt da han ble fristet fra Arsenal, i en byttehandel med Henrikh Mkhitaryan i januar 2018, gjorde chileneren til den best betalte spilleren i Premier League. Han har en uke lønn på meningsløse £500.000.

Når vi vet at José Mourinho brukte penger som en full sjømann i sin tid som manager for samme klubb, er det litt merkelig at alarmene ikke har begynt å gå på Old Trafford. Portugiseren brukte £360 m. Ca 4 milliarder norske kroner. 11 spillere kom inn, fra sommeren 2016 til jul 2018 da han ble sparket og Solskjær tok over.

Blant de spillerene Mourinho hentet var Paul Pogba, som kostet £89,7 m.

Ok, det er verdens største klubb fortsatt, eierne, den amerikanske familien-Glazer, har mer enn nok penger, men kan man fortsette å kaste penger etter fotballspillere som ikke er interessert i klubben. Hvilket signal sender det til fansen, til unge supportere over hele kloden?

Unge Marcus Rashford er 21 år gammel og holder et ok nivå når han er i form, men verken han eller de andre blaserte stjernene i Manchester United, gadd å gjøre noe for å vinne de ti siste kampene forrige sesong. Solskjær og Co. tapte sågar for Cardiff og Huddersfield, som allerede var klare for Championship.

Klart det er noe pill råttent i en klubb som ikke har spillere som ikke bryr seg om resultatene eller de oppgaver manageren gir dem. Og hva skal nordmannen som har ansvaret for disse spillerne si eller gjøre for at de skal fortjene de skyhøye lønningene de får?

Har ikke profesjonelle fotballspillere en fordømt plikt til å gjøre så godt de kan, legge ned en viss mengde innsats og forsøke å vinne kamper som et lag? I stedet for å se ut som en gjeng med misfornøyde individualister som ikke vet hva som foregår?

Paul Pogba og Alexis Sánchez bør vekk fra Old Trafford, snarest mulig, Solskjær bør få tid nok til å bygge et lag som består av unge, solide, talentfulle unggutter – som er villige til å ofre liv og karriere for managerens meritter.

Bare på den måten kan Manchester United nå igjen Liverpool, Tottenham og Manchester City, men det vil ta tid. Kanskje for lang tid, for eierne og for Solskjær som kan bli ofret i forsøket.

Styret, eierne og fansen vil at Manchester United skal løfte trofeer hver sesong. Slik situasjonen er per i dag, er den dramatisk forverret på de årene siden Sir Alex Ferguson trakk seg ut. Nylig var det seks år siden arvtageren, David Moyes, skulle bringe klubben trygt videre da legenden abdiserte. Slik gikk det aldri.

Siden den gang har Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho og nå, Ole Gunnar Solskjær forsøkt seg, uten hell. Faktisk er aksjene i Manchester United betydelig mindre verdt nå, enn da ‘Ferige’ forsvant.

Manchester United has spent £716.1 million under three different managers …

mufc.latest.com

Glazer-familien, som er svært lite populær på Old Trafford, har lenge hatt stor tillit til sin selvutnevnte sjef, Ed Woodward, som styrer sjekkheftet og pengeflommen for Manchester United. Hva sitter eierne igjen med, etter å ha svidd av 8 milliarder kroner på fem år?

Late, umotiverte, overbetalte spillere, negative omtaler i media og et premieskap som støver ned, uten noen trofeer å skryte av i samme periode. Men kanskje aller verst, ingen utsikter i nær framtid for at Manchester United skal kunne sloss om de gjeveste trofeene heller.

Hva forteller det om en fotballklubb, som gir en manager en 6-års kontrakt, men som gir vedkommende sparken etter ti måneder? Dessverre er det ingen garantier i fotballen, dessverre for Ole Gunnar Solskjær er fotball i England basert på resultater fra uke til uke.

Sjansen er stor for at nordmannen får sparken før jul, om de forventede resultatene uteblir. Om spillerne fortsetter å kollapse, fysisk og mentalt, slik vi så det i slutten av forrige sesong, er krisen en faktum. Men pengegaloppen, den fortsetter med uforminsket styrke.

Pengegaloppen fortsetter i Manchester United! Click To Tweet

Marcus Rashford skal ha sine 150 millioner kroner per år, uansett om Manchester United dummer seg ut i Premier League også kommende sesong.

1. juli er overgangsvinduet offisielt åpnet.

Vargas12.com vil følge all de viktigste overgangene, til og fra klubbene i Premier League, for å bli oppdatert med det første av det siste, følg vårt nyhetsbrev og du vil motta våre artikler daglig.

Allerede 16. juni, skrev vi som eneste norske nettsted, at Frank Lampard ville bli den nye manageren for Chelsea, men det ble ikke offisielt før nå, den 1. juli.

Tror du Ole Gunnar Solskjær får suksess som manager for Manchester United?

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Her er de beste orgasme-triksene!

Her er de beste orgasme-triksene! Du vil alltid lete etter nye og kanskje enda bedre måter å komme på. Heldigvis...

Utro partner?

Utro partner? Som vi har sett, hørt og lest om mange ganger. Utroskap skjer, til og med i de aller...

Lukk