Jeg mener det er direkte galskap når fotballklubber er villig til å betale nærmere en halv milliard kroner for en spiller-

Ok at Fernando Torres er en brukbar spiller til tross for noe skader og et ræva VM for hans del. Spania ble verdensmestere uten scoring fra El Niño (barnet) også kalt den blonde engel (el ángel rubio)

Men det er et stykke igjen til rekorden. Den er det Ronaldo som er skyld i. Han ble solgt for 737 fra Manchester United til Real Madrid i 2009

Men ingen fotballspiller er verdt 461 millioner norske kroner- rekord mellom engelske klubber.  Så kan du si at det stemmer ikke, fordi markedet tillater den prisen og en klubb har betalt dette, dermed så er han verdt prisen. Der kommer poenget mitt inn. Det at en klubb virkelig betaler så mye- er med på ødelegge for alle andre klubber som ikke har en Roman Abramovich som kan betale med tvilsomme mafiapenger- Det er det jo de færreste som kan.

Jeg mener disse prisene er hinsides all sunn fornuft, spesielt når man ser at stadig flere klubber blir satt under administrasjon pga manglende økonomisk styring-

De største klubben har mye penger, men også millioner kroner i gjeld. Ta Glazzers i Manchester United f.eks. Amerikanerne eier ikke nåla i veggen, men fikk lån til å kjøpe verdens største fotballklubb, de har ikke penger på bok men bare gjeld, og fansen har protestert høylytt i mange år pga manglende styring, og respekt for fansen. Klubben tjener penger, men har eiere som ikke har noe forhold til klubben, det er kun butikk. En butikk de taper penger på hver eneste dag-

 Newcaste solgte sin stjerne Andy Carroll til Liverpool for svimlende 323 millioner kroner. En spiller som kun har en halv sesong med Premier League- spill bak seg. Ikke bare et sjansespill, men kan virke på grensen til naivt og dumt gjort i tillegg. Gutten er kun 22 år.  Liverpool er ikke av det kaliberet de en gang var, på ingen måte.

Fotballspillere i Europa kan kjøpes og selges kun i to tidsperioder i løpet av et kalender år. Det første er fra 1. Juli til 31. August og fra 1. Januar til 31.Januar- dette kalles overgangvinduet.

Det som er trist er at prisene på å SE fotball live stiger og stiger. Til slutt har ikke den vanlige mann, barn og kvinne – spesielt i Storbritannia- råd til å gå å se fotballkamper. Pr i dag så er det sterke markedskrefter og TV overføringer som kan forsvare de enorme summene spillerne tjener og -blir solgt og kjøpt for.

Hvis interessen avtar vil det bli mindre penger å tjene for TV selskapene og spillerne vil bli billigere og tjene betydelig mindre.

Chelsea er fortsatt med i Champions League. Det er der de virkelig store pengene er. Med spissparet Didier Drogba og Fernando Torres så kan det bli avansement, men først må de klare å slå sesongens askeladd i verdens største klubbturnering- F.C. København og den kommende norske landslagssjefen,  Ståle Solbakken.

I boken «Ona Fyr» er Ingebrigt Steen Jensen inne på noe. Han beskriver Stabæks enorme vilje til å bygge et topplag. De rykket som kjent fra 3. divisjon til Tippeligaen på kortest mulig tid ( 4sesonger) hvor kakelotteri, loddbøker og dugnadsånd stod meget sentralt i klubbens ånd, og var en helt sentral årsak til at klubben klarte sine mål med å bli cupmester noe de lyktes med i 1998- og de ble seriemestre 10 år etter.

Poenget er, fotball klubber drives ikke med dugnad, ildsjeler og pølsesalg lengre dessverre- nå har markedskreftene tatt over, og man trenger sterkere lut.

TV avtaler, sponsorer og rike «onkler» er de som har all makt i den norske og internasjonale fotballen- Hvor lenge det varer er det vanskelig å si noe om-

Jeg er redd det kommer flere «LYN» tilfeller i nær framtid både i England og Norge.


Didier Drogba


Og skulle du ha lyst til å se Champions League finalen så går den i London denne sesongen.  28 mai på nye Wembley Stadium.

Prisen på billetten er vel ikke satt ennå, men du kan uansett begynne å spare…


Vargas
 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ikke slank deg!

  Hvis du nå etter masse deilig mat i jula føler behov for å gå ned i vekt så er...

Naive «mammabloggere»?

Datatilsynet går ut og advarer bloggere som har sin blogg om egne barn- Bloggere som "mammabloggerne" skriver selvsagt i beste mening,...

Lukk