Lokaloppgjøret mellom City og United i Manchester by, blir større og større for hver sesong, fordi disse to gigantene av noen klubber har større og større mål.

To av de beste og viktigste managerne står på hver sin side av midtsirkelen, Pep Guardiola mot sin tidligere så gode venn – José Mourinho. Stort større blir det ikke i den engelske klubb-fotballen.

Før sesongstart, hadde begge disse managerne og klubbene målsetninger om å ta trofeer. City kan ikke ta noen, Peps første sesong som manager uten trofé. Mourinho kan ta FA-Cupen, men begge lag må innrømme for seg selv og fansen at de har skuffet. Nettopp derfor er denne kampen også ekstra viktig.

 

Slik sesongen har utartet seg, er dette kampen ingen kan tåle å tape. Det er snakk om den mye omtalte og svært viktige fjerdeplassen i Premier League, det er kun seks kamper igjen av sesongen. Det spisser seg til og resultatene er viktigere enn noen gang.

City mot United er en storkamp også utenfor Manchester. Det er ventet at millioner av mennesker skal følge dette lokaloppgjøret, som har så mange interresante aspekter ved seg.

Manchester United må strengt tatt vinne denne kampen, i såfall havner de foran både City med to poeng og tar fjerdeplassen. City på sin side, må åpenbart vinne for å holde rivalen bak seg. Med seier vil Pep og Co havne på 67 poeng, og få en luke på fire poeng. En plass blant de fire, gir muligheter for spill i viktige Champions League – hvor de absolutt største pengene ligger.

Manchester City har færrest spillere skadet. Silva er usikker, Aguero skal være spilleklar, det samme er faktisk fortsatt Kompany, men det er noen timer til kamp, så man vet jo ikke med belgieren.

Hos Manchester United er det hakket verre.

Zlatan er ute for sesongen, Paul Pogba er ikke klar til denne, men også Chris Smalling og Phil Jones er ute med skader. Ander Herrera, også han forsvarsspiller kan rekke lokaloppgjøret.

Her Manchester Citys siste kamper for sesongen, et lettere program enn United, legg merke til at Pep og Co spiller fire av de siste seks kampene, hjemme på Etihad:

 • 27.4  Manchester City – Manchester United
 • 30.4  Middlesbrough – Manchester City
 •   6.5  Manchester City – Crystal Palace
 • 13.5  Manchester City – Leicester
 • 16.5  Manchester City – WBA
 • 21.5  Watford – Manchester City

Her er Manchester United siste kamper for sesongen, utvilsomt et tøft program, der fire av de seks kampene spilles på bortebane. Samt kamper i Europa League i samme periode.

 • 27.4  Manchester City – Manchester United
 • 30.4  Manchester United – Swansea
 •   7.5  Arsenal – Manchester United
 • 14.5  Tottenham – Manchester United
 • 17.5  Southampton – Manchester United
 • 21.5  Manchester United – Crystal Palace

Etter terror-skandalen mot spillerbussen til Borussia Dortmund nylig, tar ikke britisk sikkerhetspoliti noen sjanser. Lowry hotell, hvor både José Mourinho og flere av hans spillere bor, ble ransaket av bombehunder i forkant av lokaloppgjøret i Manchester.

Vi får håpe at den eneste fighten som utspilles, er den ute på det grønne gresset på Etihad Stadium. Skal vi listes ut på gamblingens brokete vei, må vi sette ukelønna på en uavgjort i denne meget viktige kampen.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ulvedebatten: Dø eller leve?

Ulvedebatten: Dø eller leve? Ulevedebatten i Norge er verre enn "la elva leve" på 70-tallet. Da halve Nord-Norge lenket seg...

Lukk