Mange går og er utbrent for lenge, det kan faktisk ende med langtidssykemelding og vanskeligheter med å komme tilbake i full jobb der du fungerer optimalt. Ta kroppens signaler på alvor.

Om du er ung eller gammel, kvinne eller mann- alle kan få problemer med å takle hverdagen i perioder av livet der ting oppfattes som verre enn de kanskje egentlig er.

Å møte veggen rent mentalt kan skje alle, å  være utbrent kan være en direkte årsak til at man havner på felgen, både fysisk og psykisk. Man skal lytte til kroppens signaler og være på vakt i god tid før man ikke fungerer som forventet.

– Norske arbeidsgivere tjener mye penger på å ha fornøyde arbeidstakere, men de gjør ofte ikke nok for at folk skal komme seg på jobb hver eneste dag året gjennom. Med enkle grep kunne de ha spart store summer på å holde produktiviteten oppe ved å lykkes med å senke sykefraværet.

– Dessverre er tempo for høyt for mange, man blir sliten, utbrent, og til slutt sykemeldt på ubestemt tid. Da må man ta tak før det kan gå galt. Endring og forbedring av arbeidsrutiner kan alene være nok til at får en bedre hverdag. Du må bare tørre å si fra i tide.

Fastlegen kan raskt si deg hva som er galt når du forklarer dine problem, løsningen kan være enklere enn du tror. Du må bare innse at du faktisk trenger hjelp til å komme ut av uføre.


– Arbeidsmoralen er svært høy blant de fleste norske arbeidstakere, dessverre er den noe lavere for unge mennesker som er i sin første jobb. Det må tas på alvor. Mange tror nok at også yrkeslivet er en dans på roser. Dessverre sliter endel ungdom å tilpasse seg yrkeslivet og faller raskt ut av systemet, da er det fare på ferde.

Lykkepille mot sin virkning

– Mange nordmenn hiver innpå lykkepiller i et desperat håp om at lykken skal komme snikende. Dessverre er det ikke så veldig mange som blir spesielt mer happy. Mange nordmenn har grunn til å være fornøyd med tingens tilstand. De har som er i fast jobb har gode inntekter og betaler rekord lite for sine huslån.

Uansett er det også rekordmange som står i kø for psykiatrisk behandling, som prøver å bli uføretrygdet, eller er sykemeldt over lang tid. Vi nordmenn har det ok, men vi er ikke så veldig fornøyd for det.

Hvorfor det?

– Hvis man ser på andre land vi liker å sammenligne oss med, så er det et tankekors at vi ikke er på listen over de nasjoner som er selvutnevnt lykkelig, tvert i mot. Vi nordmenn er noen si rumpa «surpomper» som har en tendens til å klage på det meste, og så sant vi får sjansen.

Vi kjefter på alt fra dårlige veier, til dyre avgifter til dårlig vær. Nettopp derfor kan det se ut til at vi nordmenn ikke har så mye annet viktig å klage over, så vi irriterer oss voldsomt over at det faktisk er noe vær i det hele tatt.

Også nordmenn kan gå tom for overskudd

Til tross for at vi er så heldige å få bo i dette vakre langstrakte landet, så kan vi selvsagt gå på en smell like fullt som alle andre. Det er derfor man skal senke tempo, senke kravene og være heller litt smart.

 Ikke la deg bli med i konkurransen om den flotteste hytta, den flotteste bilen og de høyeste tindene som dine «vellykkede» og «suksessfulle» venner og naboer, så stolt viser fram på Facebook og ellers så snart de kan.

– Bruk heller tiden og energien din på det som faktisk betyr noe for deg. Er du utbrent så ta grep. Gå ned fra 100 til 80 % stilling. Ta deg ekstra fridager, avspaser der det er mulig. Ikke brenn kruttet i begge ender. Da smeller det fort.

Ingen takker deg for at du jobber mer enn du burde. Ta signalene på alvor. Tenk på helsen din og bruk tiden og livet ditt på det som er viktigst for deg, ikke det som er viktigst for andre.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mobbing i kommentarfeltet!

Noen bloggere har enorme mengder kommentarer, ofte med bare meldinger som, "Skriv tilbake, digger bloggen din" eller "Hvorfor går ikke...

Hva gjør en kvinne attraktiv og sexy?

Kan det være måten hun går på som gjør henne til et syn det er verdt å nyte? Eller kanskje...

Lukk