Nord trønderen elsker å terge svenskene og benytter enhver sjanse til å slenge noen frekke meldinger til sine argeste konkurrenter. Spesielt svensken Calle Halfvarsson var lite smart da han gikk hardt ut og sa at han skulle spurt slå Northug i den første herre stafetten da ski-sesongen startet på Sjusjøen denne helgen.

– Verdens mest kjente svenske,  Zlatan Ibrahimovic´ mener Petter Northug har en riktig holdning. Svensken er både egoistisk, arrogant og blant verdens beste. Akkurat som Northug. At de to karismatiske topp-idrettsutøverne snakker varmt om hverandre i media kan være at begge ser på hverandre som like i både typer og som menneske. Man skal være tøff i skallen og tøff i tryne om man skal være i verdenstoppen. Enten det er i lag sport eller som individuell utøver.

 

Verdens beste Zlatan (30) foto: Nettavisen.no

 

Svenske sportsjournalister derimot er ikke like henrykt over at Petter Northug gjør narr av sine konkurrenter på verst mulig måte. Aftonbladets medarbeider,  Kristoffer Bergström ber Northug om å ikke oppføre seg som en 16 åring. Han synes også det er på tide at VM og OL vinneren bør vokse opp.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8SZD66Kw1wc[/youtube]

Northug selv synes det hele bare er gøy og mener at svenskene er hårsåre og bør tåle litt når de selv er tøffe i kjeften før løpet og taper.

Svenske Marcus Hellner fikk også merke Petter Northugs iver etter å mobbe alle Blå-Gule under VM i Holmenkollen sist vinter. Nå er mobbingen i full gang igjen og 25 åringen fornekter seg ikke.

På pressekonferansen på Sjusjøen synes Northug at Sverige har en ting å gjøre for å ha noen sjanse i stafettene mot Norge, bytt ut ankermann Hellner. Ellers har ikke Sverige sjanse.

En skiløper av et slikt kaliber som Northug er har svært mange unge tilhengere som så gjerne skulle blitt så god som han. Da kan det være grunn til å være enig med de svenske journalistene som hudfletter Mosvikingen for arrogant og dårlig oppførsel. Når det er sagt så er det viktig å prøve å se humoren i det.

Svensker og nordmenn elsker å konkurrere mot hverandre. Det er flaut å høre på svenskenes klaging på Northug. Jo mer de sutrer jo mer terget blir de, det må man være svensk for å ikke forstå.

– De aller fleste nordmenn synes det er topp at alle konkurranser mellom Norge og Sverige går i norsk favør, uansett gren. Når vi da endelig har en skiløper som er så innmari god til å gå fort på ski, ofte mye fortere enn de fleste- også svenskene, så må vi få lov til å glede oss over det. Samtidig som at Northug strør litt salt i sårene til svenskene med noen gloser og litt gestikulering.

Såpass bør være kjære nabo i Øst tåle.

 

Petter Northug (25) Foto: Nettavisen.no

Skisportens gentlemen Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang som regjerte sporten for 15 år siden kunne ikke ha drømt om å si et skjevt ord om noen. Eller til noen, og i hvertfall ikke konkurrenter.

På den måten har Petter Northug satt skisporten på kartet med å ta en unorsk og brautende stil og slipper unne Janteloven fordi han er best så ofte. Sesongen er så vidt i gang, det er grunn til å tro at denne kampen mellom Northug og hele Sverige vil fortsette. Northug bør være på vakt, fallhøyden blir stor når man er så tøff i kjeften over så lang tid.

Inntil da vet alle «Kæm som e Kongen».

Svenske skiløpere har en ting å gjøre. Tren mer!

 

Heia Northug!

 

Vargas

 

 

http://www.expressen.se/sport/2.701/langdskidor/1.2627902/northug-han-borde-hitta-en-annan-sport

 

http://www.gp.se/sport/fotboll/1.780253-mls-basen-drommer-om-zlatan

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Dagbladet snart større enn VG både på nett og papir

Verdens Gang, best kjent som VG mister stadig flere lesere til sin argeste konkurrent Dagbladet. Dagbladet.no er allerede større enn...

Kjæreste med en muslim- akseptert i din familie?

  Hvis du som 16 år gammel jente kom hjem til dine foreldre og sa: "Hei, hils på Muhammed, det...

Lukk