Norges viktigste skiløper gjennom tidene, trønderen Petter Northug (28) er endelig klar for en ny sesong. En sesong som fikk en verst tenkelig oppkjøring med blant annet krangling med skiforbundet, fyllekjøring og bil-krasj. Nå er det et tilbakelagt stadium.

Sirkus-Northug er endelig klar for det som er viktigst for en skiløper, mesterskap og konkurranser.

Skiforbundet forlangte at Petter skulle signere en avtale med dem som gjorde Norges ski-ess nummer en, deres ansvar. Diskusjonen i media har gått på Northugs ønske om å gå i egenproduserte ski-antrekk. Noe Skiforbundet har sagt blant nei til.

– Allikevel var det ikke bare enkelt å komme til en enighet mellom de to partene. Petter forlangte ifølge NRK.no en kortere avtale enn den standardavtalen alle andre løpere underlagt Skiforbundet. Denne var normalt fra 1. november til 30. april. Northug har fått kuttet denne med seks uker, fra 24. november til 7. april.

Therese Johaug derimot har fått lov til å bruke sitt eget merke, Johaug er designer for et eget hanske-merke som bærer hennes navn. 

5859493531_1a63997902.jpg Petter Northug ønsker å bevise at han er tilbake i verdenstoppen Foto: AktivOslo.no

Skiforbundet er langt mer avhengig av Petter Northug, enn hva Northug er avhengig av forbundet. Dette vet generalsekretær Stein Opsal og lagrennsjef Åge Skinstad veldig godt. Derfor har 28 åringen fått mer eller mindre som han selv vil.

Det er tre ting som er viktig for Petter Northug. Det er å komme så høyt som mulig i den sammenlagt Verdenscupen, å få best mulig resultater i Tour de Ski, og selvsagt bli verdensmester på ski i Falun i februar. 

Flere av disse punktene kan Petter lykkes med, det gir Skiforbundet den oppmerksomheten og omsetning de har satt i sine budsjetter. Uten en avtale med Mosviks store sønn, et økonomisk tap for forbundet i millionklassen.

Petter Northug har signer et gullkantet avtale med CCOP, denne er fortsatt gyldig for Petter, han får dog ikke reklamere for matvaregiganten i konkurranser der han er under Skiforbundets avtale, men alle COOP-relaterte produkter som hat med Northug å gjøre, kan selges over disk som vanlig.

Team- Northug er viktig for norsk skisport, Petter Northug kan i sitt livs beste form slå hvem som helst, hvor som helst. Det er Skiforbundet smertelig klar over, derfor har de gått med på en særavtale som gagner alle.

Petter får det som han vil i sin avtale mod både COOP og forbundet, og alle hjerter kan glede seg. I VM i Falun i februar vil det være mange svensker og nordmenn som håper Petter Northug vinner i skisporet igjen.

Blir Petter Northug verdensmester, vil det være i mot alle odds. I mai var han i sitt livs krise, men på fullfart i riktig retning opp og fram. Heldigvis.

Foto: Flickr/ aktivioslo

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julebordsesongen er i gang- er du festens midtpunkt?

Julebordsesongen er i full gang. Er du den typen som skal sette sjefen på plass eller sloss med de kollegene...

Lukk