På Lillehammer skulle endelig Petter Northug sette verdenseliten på plass i sprint. Det gikk meget dårlig, og ekspertene, særlig de svenske, er sikre på at Petter Northug er ferdig som toppløper. 

Lest? Nora Mørk – bildene tar av på nett

Norges nye kjæledegge vinner på bestilling, sitt fjerde Verdenscup renn, denne sesongen. Johannes Klæbo, merk deg navnet. Øvrige eksperter mener nemlig at dette er Norges neste ‘Northug’.

Petter har vært syk, men meldte seg frisk forrige uke uten å få lov til å reise med landslaget til verdenscup-åpning. I stedet ble det et flatt og dårlig løp på Gålå. På Lillehammer hadde Petter Northug en mulighet til, å gå 30 km på søndag, men valgte heller å reise hjem.

Antallet skirenn til å overbevise skeptiske trenere minsker, nå bør Petter overraske seg selv og lederne på herrelaget, for å få komme til OL.

Et vinter-OL uten Petter Northug, er som et VM i fotball uten Brasil. Det er en viktig dimensjon som mangler, og det vil være et stort tap for skisporten og for Norge. I mange år, har Petter Northug vært norsk herrelandslag, til tross for å stå utenfor landslaget. Dessverre begynner det å bli lovlig lenge siden nord-trønderen vant et viktig skirenn.

Lest: Therese Johaug – ferdig som skiløper?

På jentesiden sitter Therese Johaug hjemme å ser på TV, Marit Bjørgen har ikke den rappe takten hun hadde tidligere, og bør heller satse på de lengre distansene. Heldigvis viste Maiken Caspersen Falla at hun fortsatt kan gå fort på ski, og vant sprinten på Lillehammer med god margin.

Norsk skisport trenger outsidere som tør å si meningen si, tør å være kontroversiell og tør å være breial når de er best. Med andre ord, norsk skisport, og særlig langrenn har levd på Petter Northug i mange år. Er det over, så er det over – la oss håpe på at Petter Northug velger seg en annen rolle i langrennssporten, om skiene legges på hylla etter denne sesongen.

Mye tyder på at det kan være på tide, særlig om han ikke kommer seg til Sør-Korea i februar, dessverre. Nå begynner det å bli få muligheter til å kvalifisere seg til OL i Pyeongchang, for ski-legenden Petter Northug.

 

Vargas

Tags: ferdig, Lillehammer, Maiken Caspersen Falla, Marit Bjørgen, OL i Pyeongchang, Petter Northug

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fotball-VM 2018 i Russland – gruppene!

Sommeren 2018 handler om én ting framfor alt. Særlig for dansker, islendinger og svensker – VM i fotball skjer kun...

Paradise Hotel – nå kan DU bestemme deltagere!

Paradise Hotel gjør endringer til jubileumasesongen. Nå kan du som seer av TV3s storsatsing – være med på å påvirke...

Lukk