Norges største skistjerne har kommet i søkelyset på langt andre grunner enn det han er vant til. Natt til søndag 4. mai krasjet han sin Audi A 7 S-Line  etter å ha kjørt bilen med promille. Petter Northug (28) har nå innrømmet de faktiske forhold til politiet.

Via en pressemelding beklager Northug og han er svært lei sei for det som har skjedd. Han burde vel heller ha dopet seg enn å sette seg i en bil etter å ha drukket alkohol. I følge politiet er det 40-sone på stedet der Mosvik-mannen krasjet og det er åpenbart at bilen har holdt en svært høy hastighet før sammenstøte. Dette skal ha skjedd ved Byåsen noen få hundre meter fra Northugs hjem.

Denne ulykken hadde ingen alvorlige personskader, men kunne ha fått fatale følger. En slik bil som Northug kjørte har 204 hestekrefter. Promillekjøring er kanskje det verste man kan finne på; nettopp fordi det kan få så store konsekvenser for så mange uskyldige.

Petter Northug har bekreftet overfor politiet i Trondheim at det var han som kjørte bilen som var involvert i en ulykke søndag morgen. Northug har også forklart at han var påvirket av alkohol da ulykken skjedde.

– Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser. Jeg har åpent  forklart politiet om det som skjedde, og er beredt til å ta straffen for mine handlinger, sier Northug.

Petter Northug

Skikongen stakk fra stedet etter å ha kjørt over en rundkjøring, meiet ned en lyktestolpe og krasjet i autovernet. Millionbilen ble totalvrak i hendelsen. En venn av Petter Northug fra pokermiljøet satte på når ulykken inntraff og ble lettere skadd i hendelsen.

Når man er en ski-idrettsutøver av internasjonalt format som det Petter Northug er, må han tåle sterk kritikk i tiden som kommer. Han er mange unges forbilde, han skal ha sagt at han vil tilbake til toppen som skiløper og sloss om medaljer. En slik sak som kan ende med en promilledom er et hardt slag for Northugs karriere.

OL-sesongen med Sotsji som det største målet ble en sammenhengende nedtur for nordmannen. Han ville gjøre alt for å vinne i Russland, men grunnet sykdom i forkant og en formsvikt under lekene, ble det en fiaskosesong for den kontroversielle skiløperen.

Han er OL og VM vinner, han er blant de mest omtalte skiløpere i Norden og har tjent mange millioner kroner på sin idrett. Han kan bare ikke sette seg bak rattet i en bil med promille, en slik hendelse tyder på elendig dømmekraft og dårlige samarbeidspartnere i egen stab.

Den økonomiske avtalen er det COOP  som har stor ære for. De valgte å gi trønderen en gullkantet avtale som beløper seg til opp mot 10 millioner kroner pr år. Administrerende direktør Svein Fanebust sier etter hendelsen at de vil vurdere saken etter å ha snakket med sin samarbeidspartner. De vil også tenke på menneske Northug etter en slik hendelse. De vet han har det vondt nå. I følge Fanebust finnes det en klausul i kontrakten som gjør at de kan trekke seg ut av samarbeide med skiløperen, grunnet promillekjøringen.

Om Petter Northug er ferdig som skiløper er for tidlig å si.

Et ski-VM i Falun i 2015 burde ha vært stor nok motivasjon for Petter som elsker å terge svenske skiløpere og svenske journalister. I verstefall for skiløperen selv, kan han sitte i fengsel 18. februar neste år når startskuddet for VM i Sverige går av.

En alvorlig og trist hendelse for en hedersmann som burde ha visst at bilen burde få stå, eventuelt fått noen som var edru til å kjøre. Han har via sin manager Are Sørum Langås beklaget det hele på det sterkeste. Vi som er glad skisport håper selvsagt at Petter Northug får lov, og vil satse videre som skiløper. 

Kilde: Adressa.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Beatles- Filmen basert på boka av Lars Saabye Christensen

Noen bøker treffer deg midt i hjertet, andre setter seg på minnet som fluepapir, mens andre igjen vil du lese...

Lukk