Petter Northug (31) finnes det bare én eneste av her i landet. Treneren for det norske herrelandslaget, Tor-Arne Hetland og landslagssjef Vidar Løfshus, er nok veldig glade for det. 

Problemet for landslagsledelsen og ledelsen i Norges Skiforbund er at Petter Northug er like mye verdt, i ren promo og reklame for norsk langrenn, som hele landslaget til sammen. Ikke er nord-trønderen bare populær blant det norske publikum, han er en populær langrennsløper langt uten for Norges grenser. Petter Northug ER norsk herrelangrenn og har vært det i mer enn ti år.

Petter Northug har 13 VM-gull, 3 VM-sølv, han har vunnet verdenscupen 2 ganger, og Tour de Ski 1 gang og sølv hele 3 ganger, samt at han har 2 OL-gull, 1 sølv og 2 bronse. Til sammenligning har Norges beste skiløper de siste årene, Martin Johnsrud Sundby, kun 2 VM-gull og 3 sølv, samt 2 OL-sølv å vise til. Der kun Bjørn Dæhlie kam matche Petter Northugs medalje fangst.

Mulig er flere av de andre norske langrennsløperne mette av alle overskriftene Northug får om seg selv i media, på godt og vondt. Men Petter er Petter og han elsker å slenge med leppa – til alt og alle. Særlig mot svenskene, når han selv går fort på ski, men også til kolleger, ledere og trenere. Heldigvis er det ytringsfrihet og lov til å være forskjellig fra alle andre.

Om det er lov som utøver for Norges Skiforbund, kan man lure på.

Skulle naive og kunnskapsløse ledere for det norske skiforbundet og for herrelandslaget, velge å droppe Petter Northug før OL i Sør-Korea, vil skiesset sannsynligvis jobbe for Sverige i februar.  

Legenden, Petter Northug jr Foto: Wikipedia.org

Det mye omtalte bilde, som ble publisert på Petter Northugs Instagram-profil nylig, er det ikke ham selv som har produsert det, ifølge bladet kampanje, men en gruppe studenter ved Norges Handelshøyskole.

Problemet for landslagsledelsen og ledelsen i Norges Skiforbund er at Petter Northug er like mye verdt, i ren promo og reklame for norsk langrenn, som hele landslaget til sammen.

Klovnene i ledelsen for Herrelandslaget, ville på bakgrunn av dette bilde, melde Petter Northug inn til samtaler hvor det skulle opprettes en personalsak mot skiløperen, denne skal nå være trukket tilbake. Teksten på bildet stemmer derimot brukbart med sannheten, skal vi tro media som følger landslaget daglig, fram mot OL i Sør-Korea.

Petter Northug har ikke vært i sitt livs beste form, men syk i forkant av sesongpremieren av verdenscupen i Ruka i Kuusamo, Finland, men meldte seg frisk etter Beitostølen-rennene som ble avviklet denne helgen. Norges Skiforbund, med landslagssjef Løfshus i spissen er både fortvilet og forbannet – for at Petter Northug harselerer med ledelsen i sitt eget forbund.

Northug kaller det humor, Løfshus og Hetland kaller det mobbing.

Spesialist på idrettsjus, Gunnar Martin Kjenner mener ifølge NRK.no at profilerte idrettsutøvere, har med loven i hånden, en ytringsfrihet som går lengre enn for andre i samfunnet.

– Jeg ser kanskje at noe av den karakteristikken han har kommet med, kan komme inn under den ordlyden i utøverkontrakten, men det betyr jo ikke at det er forbud mot å bruke hodet i Skiforbundet

Gunnar Martin Kjenner / NRK.no

Her må vi bare minne skiforbundet og dets ledere om hva som faktisk kan skje i praksis, om Petter Northug stiller til start i OL i Pyeongchang. Trykk start og skru opp lyden. Slike helter vil Norge ha, som for 10 år siden.

Eller har Petter Northug blitt en verkebyll for ledelsen i skiforbundet, fordi han ikke føyer seg til lover og regler som tilsier at han skal holde munn og gjøre som han blir fortalt?

Fredrik Aukland som er ekspertkommentator i NRK, ser på vrakingen og timingen for denne, som underlig. Det ligner mer på en personkonflikt enn noe annet, og det er det flere enn Løfshus og Hetland som taper på å vrake Petter Northug. Både i verdenscupen, og i hvert fall i OL.

Det landslagsledelsen i skiforbundet åpenbart ikke tenker over, er at det er et folkekrav at Petter Northug stiller til start for Norge i Japan, med startnummer på brystet.

I følge svenske medier, er alltid kommentatorplassen for SVT åpen, særlig i et så stort mesterskap som det olympiske leker jo er, og Petter Northug kan, i verste fall, bli ekspertkommentator for svensk TV,  grunnet dårlig behandling fra Norges Skiforbund.

Det er ca 80 dager igjen til åpningssermonien i Pyeongchang, Sør-Korea. OL ilden er framme 9. februar, og lekene varer til 25. februar 2018.

Er du interessert i så sende din hjertens mening om behandlingen av Petter Northug, til pampeveldet i Norges Skiforbund, er e-postadressen her.

 

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Adventstiden mer enn å vente?

Adventstiden mer enn å vente? Advent betyr som kjent å vente, vente på julen, vente på at en konge skal...

Kurt, Damli, Astrid S og Weel Skram til felles?

Du gjettet det sikkert. IDOL, selvsagt. Endelig skal den 10. sesongen av Norges største sangkonkurranse spilles inn – og du...

Lukk