Petter Northug er verdens beste skiløper til mange svenskers fortvilelse. Allikevel ble han kåret til årets idrettsutøvere i Sverige for 2011. 

Tour de ski går av stabelen i Oberstorf i Tyskland.

Petter Northug gikk med et tykt lag grå gaffa-tape på den venstre skiskoen. Smøresjef Knut Nystad og landslagslege Kjell Vegard Mykland var de to som ordnet opp, slik at Norges store Tour-håp kunne gå inn til seier. Glidelåsen hadde raknet og det kunne vært en liten krise om det ikke ble fikset så raskt.

Northug gikk for full maskin og slo sin tøffeste utfordrer om sammenlagtseieren, Dario Cologna, med sju tideler. Dermed sikret han seg også 15 bonussekunder, og går ut på morgendagens 15 kilometer jaktstart 5,7 sekunder foran den sveitsiske favoritten.

25-åringen fikk 15 bonussekunder for seieren, men sier til VG Nett at han ikke vil forsøke å øke luken til Cologna og de andre konkurrentene.

– Det er en lang tour, så det er ikke noen grunn til å prøve å være «Supermann» i morgen. Det viktigste er å unngå uhell og være med i toppen, mener han.

– Sør trønderen elsker å terge svenskene og benytter enhver sjanse til å slenge noen frekke meldinger til sine argeste konkurrenter. Spesielt svensken Calle Halfvarsson var lite smart da han gikk hardt ut og sa at han skulle spurt slå Northug i den første herre stafetten da ski-sesongen startet på Sjusjøen.

– De aller fleste nordmenn synes det er topp at alle konkurranser mellom Norge og Sverige går i norsk favør, uansett gren. Når vi da endelig har en skiløper som er så innmari god til å gå fort på ski, ofte mye fortere enn de fleste- også svenskene, så må vi få lov til å glede oss over det. Samtidig som at Northug strør litt salt i sårene til svenskene med noen gloser og litt gestikulering.

Men i Oberhof, nær den tyske delstaten Thüringen er det ikke så mange svensker som blir nevnt i sammenheng med sammenlagt seieren. I hvertfall ikke på herresiden.

Sirkus Northug er definitivt i gang.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fotballfrue vippet ned fra bloggtronen?

Det ser ut til at Norges mest leste blogger, "Fotballfrue" er vippet ned fra tronen på Norges offisielle bloggliste, Blogglisten.no Det er...

Hvilke forhåpninger har du for 2012?

  Et år er omme, et nytt år tar til. Har du gjort deg noen refleksjoner på året som har...

Lukk