Nye Norge under Lars Lagerbäck (68) skulle være som en frisk vårbris. Med sultne, unge norske spillere som skulle være minst like gode som Island var – under EM i Frankrike i sommer.

Så endte det som så ofte før med et norsk fotball-landslag. Mål i mot før mange hadde rukket å skjenke i kaffekoppen, og ikke maktet noen med det norske flagget på drakta å rett opp fadesen heller.

Nye Norge startet hvor det gamle under Per-Mathias Høgmo avsluttet. Uten tæl, uten gnist, uten plan, uten evne til å vinne taklinger eller holde i ballen i mer enn tre trekk, før den var i nord irske ben.

Nord Irland var best i alt, før og etter pause. Flere av de norske spillerne valgt å sende ballen i feil retning, mot eget mål i form av støttepasning, i stedet for å forsøke å drible eller spille ballen i linjeretningen mot motstanderens mål.

Grusomt å se på, var det.

Før VM-kvalifiseringskampen i Belfast, var norske sportsjournalister overraskende positive til den svenske treneren, Lars Lagerbäcks inntreden, som ny norsk landslagssjef. Muligens fordi mannen har hatt sportslig suksess, uansett hvilken nasjon har har styrt. (Sverige, Nigeria og Island)

Norwegian flag

Wouter de Bruijn via Compfight

Men også hans autoritet, karisma og lederstil har vært omtalt som utelukkende positivt, før en ball var blitt sparket under svenskens ledelse. Snodig. Bør ikke enhver trener bedømmes ut i fra hvilke resultater han makter å få til med sitt lag – før han hauses opp som Messias? Har vi glemt Høgmos hårete mål før en ball var spilt under hans regime? Jeg bare spør!

Det positive under kampens gang, om noe, var at treneren hadde vilje til å bytte tidlig. For det var utvilsomt nødvendig.

Norge hadde ballen mer i andre omgang enn den første, men det er trist og svakt at man skaper så få målsjanser, under 93 minutters spill. Ikke mer enn et par små sjanser og et skudd i tverrligger, i en kamp Norge måtte vinne, for å ha en mulighet til å komme til VM.

Lars Lagerbäck har mye å rette opp i før neste viktige turnering. Til hans fordel er det verdt å nevne at han får langt mer tid, enn de få dagene han fikk før møte med Nord Irland. VM i Russland 2018, går uten nye Norge.

Nå bør det satses knallhardt til EM i 2020, som spilles i 13 forskjellige byer i 13 forskjellige land. Her bør svensken hente inn sultne, unge spillere som er villig til å jobbe for drakta med flagget på brystet. Det bør ikke være nok å bare møte opp til kamp lengre.

Et ord, som blir brukt i svenske medier etter Norges flaueste landskamp på manns minne, som jo er jævlig lenge. Pinsamt!

Nord Irland hadde to målsjanser og vant 2-0. Bare her, ligger flere uker med knallhard jobbing foran Lagerbäck, Per Joar Hansen og de norske spillerne. På tide å brette opp ermene, legge vekk, håndveska, hår-gelén og nykkene.

Skal man vinne fotballkamper, må man tørre å ha ballen, tørre å gå framover og tørre å være bedre enn motstanderen. Det skal være smertefullt og tøft å vinne fotballkamper, men da må man selvsagt møte opp på slagmarken også.

Og til kritikerne av ekspertkommentator Ketil Rekdal. Endelig! Endelig en sidekommentator som fortalte sannheten. Negativt, jada, men det var da jaggu meg spillet også. Rekdal turte å fortelle sin ærlige mening. Ingen spillere ville nok. Takk Rekdal, for at noen endelig gadd å si det på TV.

Pinsamt!

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Penger på bok?

Penger på bok? Snart raser pengene inn, du mottar både skattepenger og feriepenger om noen uker. Da er det smart...

Lukk