Pizza for pizza-elskere som elsker ekte pizza. Den italienske opprinnelsen lages på ulike måter i ulike land. I Norge er vi helt på bærtur og tror det skal være kjøttdeig på den perfekte pizzaen. Det skal det selvsagt ikke, kun gode og ekte råvarer, jo færre jo bedre.

Estimated reading time: 5 minutter

Italia

Selvsagt skal du selv bestemme hva din pizza skal innhold, men skal du lage ekte pizza for pizza-elskere, bør den ha disse få viktige ingrediensene. Selvsagt bør du også bake pizzabunnen selv, gjerne slik som vist på videoen under her.

Les også: Elsker du smågodt? Les!

Hovedbudskapet i denne artikkelen er at du skal få inspirasjon til å lage en enda bedre pizza enn tidligere. Du bør vite hva som finnes der ute av ulike oppskrifter, men det viktigste er fortsatt hvem som skal serveres. Er det barnebursdag, server en enkel pizza med ost og skinke.

Kommer svigermor så bør du legge deg i selen og servere en pizza fra oven. Altså, du bør overgå deg selv. Da er det like greit å investere i en ekte pizzaovn som holder 400 grader, slik at pizzaen er ferdig på få minutter.

Det viktigste du gjør når du skal lage pizza for de kresne, er at bunnen blir sprø og at råvarene du bruker er ferske. Pizza for pizza-elskere skal være slik du og dine gjester elsker å få pizzaen servert.

Bruk hvitløk, ferske tomater, oregano, oliven, parmesan eller mozzarella og en god spekeskinke. Spekeskinken og ruccula-blader kan med fordel legges på pizzaen i det øyeblikket pizzaen kommer ut av ovnen. Et godt alternativ til en god italiensk pizza.

Pizza for pizza-elskere

Grandiosa

Årsaken til at Stabburet kan selge millioner av Grandiosa-pizza hvert eneste år, er at det er enkelt, greit på smakt og raskt, og lage. Det er faktisk tusenvis av nordmenn som spiser “Grandis” også på julaften. Til disse menneskene er det bare én ting å si: “God bedring!”

Les også: Sunneste du bør spise – ofte

For det første bør man lage noen ekstra godt på en så viktig og spesiell dag som på julekvelden. “Grandis” kan man til nød spise i romjula, når man kommer hjem fra byen og er fysen på noe salt. Ikke på julaften her i huset i hvert fall.

Ferdigpizza fra fryseren på Rema er typisk norsk. Vi liker det raskt og enkelt, men sannheten svir nok litt. Du lager en mye bedre pizza selv, nesten like raskt og det koster sannsynligvis mindre. Pizza for pizza-elskere handler om gode smaker og ekte og gode råvarer. Av til må man ta noen snarveier. Vi vet.

Du finner ferdige, ferske pizzabunner i butikken, om du ikke har tid til å bake selv. Rull den ut på et bakepapir og påfør de ingrediensene du selv ønsker å ha på. Du kan tømme kjøleskapet for middagsrester. Bare fantasien stopper deg for hva du kan legge på en pizza.

Det viktigste med en pizza du lager på ditt eget kjøkken, er jo at du og dine gjester synes den smaker godt.

Hjemmelaget

Ifølge italienerne er det altså kun italiensk pizza, som er ekte pizza. En annen variant er denne: Bunnen skal være tynn, laget kun av mel, vann, salt og gjær – nettopp slik den napoletanske pizzaen er. Hvis ikke er den ikke italiensk. Sausen må være av San Marzano-tomater og ikke noe annet. Lovfestet av italienske politikere. Intet mindre.

Bunnen må ikke være mer enn 3 mm tykk, den skal åpenbart være rund og bakes i vedfyrt ovn, mellom 60-90 sekunder på nær 500 grader. I følge de som kan dette best. Pizza – slik du egentlig vil ha den, er når du får ha på det tilbehøret du selv elsker.

Pizza for pizza-elskere handler om å vise respekt for de som skal spise pizza. Lager man ekte pizza blir resultatet deretter.

Tør du å eksperimentere og forsøke flere varianter, ikke bare den italienske originalen, men også den tykke amerikanske utgaven. Eller kanskje din helt egen nye variant – er du med på å øke din kulinariske horisont. Pizza – slik du egentlig vil ha den, får hele familien, enten den er fra en profesjonell aktør eller eget kjøkken. 

Pizzaen slik vi kjenner den i dag er stort sett sunn, særlig om du baker en grovere bunn, enn den tradisjonsrike med hvetemel. Velger du en type med masse grønt og kanskje pålegg fra havet – har du en fullverdig middag for hele familien. Bare husk å droppe den utskjelte ananasen.

Hva som passer å drikke til pizza? Kaldt øl eller italiensk rødvin, åpenbart.

Fikk du lyst på pizza, nå?

Vargas

Pin It on Pinterest