Planer om å klå på julebordet? En gang i året er det lettere å gå lengre enn planlagt, ofte på bekostning av andre. Når alkoholen går inn, kan vettet gå ut. Du ønsker å legge an på den kollegaen du har best øye til, enda han er i et forhold.

Eller du ønsker å gjøre et forsøk på å bli bedre kjent med den single skjønnheten i resepsjonen.

Lest: Uforpliktet sex? Med hvem?

Legger du planer om å klå på julebordet, og gjennomfører disse, kan det føre til at det er det siste du gjør på din arbeidsplass. Mange bedrifter har innført nulltoleranse for tafsing.

NHO, Næringslivets hovedorganisasjon går langt i å påpeke en anbefaling for små, mellomstore og større bedrifter. Ta en prat om den mye omtalte #metoo-kampanjen, i forkant av julebordet, nettopp for å unngå pinlige situasjoner – som kan føre til avskjedigelser.

Planer om å klå på julebordet?
Planer om å klå på julebordet?
Photo: The Mortimer Arms

Bondeanger for hva man har gjort, og mot hvem, er en utrolig ubehagelig følelse. Fylla må ta store deler av skylda, særlig under ved en så stor fest som et julebord, men det hjelper lite med patetiske unnskyldninger om man har forgrepet seg, tafset eller kommet med ubehagelige kommentarer – etter å ha drukket for mye.

Planer om å klå på julebordet?

Går man på bedriftens julebord, er man per definisjon på jobb, og representerer sin arbeidsgiver, og bør åpenbart oppføre seg deretter.

Lest? Ønsker du myke eller harde pakker til jul?

Hos dagligvarekjeden KIWI, er det tegnet ned i arbeidsreglementet, at uønsket adferd, kan føre til oppsigelse. Kjeden arrangerer intet mindre enn 655 forskjellige julebord i desember, da må det finnes retningslinjer for hva som er ønsket- og uønsket adferd.

Mange arbeidstakere gleder seg lenge til årets viktigste fest.

Dessverre kan denne festen lett utarte seg, om det ikke foregår i minnelighet. Dropper man drinkene i baren, kan mye være gjort. Å holde seg til vin og eller øl, og gå over til mineralvann ved midnatt – kan man ha spart seg selv og kanskje andre for mye ubehag.

Et vellykket julebord handler om å være sammen, hygge seg med kolleger i en annen setting enn den daglige virke. Med god mat på bordet og noe godt i glasset bør man strekke seg lengre enn ellers, for ikke å ødelegge festen for andre.

Tenk så pinlig, å bli kalt inn på sjefens kontor på mandag etter julebordet. Hvor du får beskjed om at du bare kan gå hjem igjen, du er ikke ønsket mer, du er oppsagt. Det er en beskjed som sannsynligvis vil følge deg lenge, også når du står hos NAV for å søke ny jobb.

Vær smart, aksepter avvisninger, oppføre deg skikkelig og ha det gøy på julebordet – så får du bedre samvittighet, dagen derpå.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Uforpliktet sex? Med hvem?

Uforpliktet sex? Med hvem? Å være kåt er en følelse vi liker og higer etter. Noen ganger ønsker vi å...

Nora Mørk-bildene tar av på nett

Nora Mørk-bildene tar av på nett. Dessverre er det ikke mulig å stoppe det, når det først er i gang....

Lukk