– Om ikke så lenge skal det foretas en reise til den røde planeten. Vil du  være med på en reise du vil huske resten av livet, som tar 500 reisedøgn, som medfører stor risiko? Det er heller ingen garanti for at du kommer hjem til planeten Tellus igjen…

Spennende vil noen si, aldri i verden vil nok de fleste si.

Faktum er at det i løpet av kort tid skal være et forsøk på å besøke vår nærmeste planet.

– Mars har i alle år vært den naboen NASA og andre forskere i fra Europa har sett på som den mest spennende mht at mennesker kan besøke den. Dvs vi har ikke så mye valg. Alle andre planeter bortsett fra Månen og Venus er ennå for langt unna til at mennesker kan komme seg dit.

– Venus blir kalt Jordens søsterplanet, men her slutter likhetstrekkene. Venus har ikke noe vann på overflaten. Planeten har en tett og giftig atmosfære som nesten utelukkende består av karbondioksid, med skyer av svovelsyre. Overflatetrykket er hele 90 bar – det vil si 90 ganger høyere enn på bakken på jorda.

Dessuten er planeten Venus så varm at selv den mest solhungrige hadde klaget på varmen. Den ligger på tett opp mot 500 grader på overflaten.

– Tidligere har det vært rennende vann på Mars, men nå er alt frosset. Det har også blitt funnet rester etter liv på Mars. Disse restene er mikroorganismer. Mikroorganismer er små dyr som man ikke kan observere med øyet. USA sendte i 1997 opp en liten fartøy som kjørte rundt Mars. Mars er nemlig en planet som det går an for oss mennesker å utforske og kanskje bosette oss på.

– Mennesker har siden tidenes morgen ønsket å få svar på om det er mennesker på andre planeter enn vår jordklode. Dette er også i moderne tid et meget aktuelt spørsmål. Problemet er at avstandene i universet er så enorme, at teknologien gir oss ikke mulighet til å reise raskere enn at det er kun Mars som er aktuell å komme fram til, ennå.

Planeten Mars Foto: SIDE3.no

– SETI er en forkortelse for Search for Extraterrestrial Intelligence (leting etter utenomjordisk intelligens), og er en privat stiftelse. SETI ble skilt ut fra NASA i 1994, men fortsetter driften med over 100 forskere, lærere og andre ansatte. Private sponsorer holder liv i det unike instituttet.

– Romfartsorganisasjonene bruker resultatene i forbindelse med utvelgelse og trening av astronauter, og for å utvikle metoder som kan hindre psykologisk svikt blant mannskapet under reiser i rommet.

Det betyr at resultatene vil kunne brukes den dagen det er klart for en virkelig reise til Mars.

Blir du med når tilbudet kommer?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er det nok spenning mellom deg og din partner?

Et forhold er basert på gjensidig respekt, tillit, vennskap og kjærlighet. En vel kjent klisjépreget strofe, men akk så sant så sant....

GI blod- Mange trenger det

Å gi blod tar ca 25 minutter fra du kommer til du går igjen, og er direkte livsviktig for pasienter...

Lukk