Om noen år, ikke i vår levetid, ikke i dine barnebarns levetid heller, men om 1,5 til 2 milliarder år. Vil kloden bli slukt av sola. Om ikke vi mennesker klarer å ødelegge vår vakre planet innen den tid. 

Kloden som vi er så avhengig av vil før eller siden nærme seg den glødende stjernen som vi kjenner som vår livsviktige sol. Vi er nå og vil være i en beboelig sone i mange millioner år.

Så vil den gradvis sakte, men sikkert gå inn mot sola og i en varmere fase. Her kan det fortsatt være mulig å leve.

Den teknologien som foreligger en gang langt der framme i tid vil gjøre det levelig for mennesker i langt varmere temperaturer enn det vi er vant til. Etterhvert, noen millioner år til fram i tid, vil det gå som det må.

Foto: Wikimedia Commons


Havene vil fordampe, enorme skogbranner, tsunamier, og andre alvorlige katastrofe-scener vil inntreffe over alt. Planeten jorden er inne i sin siste fase før den blir slukt av den enorme solen. Sannsynlighet er også stor for at det innen den tid skal være mulig for mennesker å bo andre steder enn på jorden.

Et scenario som i dag er vanskelig å se for seg, men allerede i dag er det stor framgang i planleggingen av reisen til den røde planeten Mars.

Keplers hovedoppdrag  er utviklet for å kartlegge vår region av vår galakse, Melkeveien  for å oppdage planeter på størrelse med jorden i den beboelige sonen. Kepler er NASAs stolthet, et romteleskop og fotometer som skal lete etter planeter i vårt «nabolag» i vår galakse.

– Teleskopet har fått navn etter den tyske astronomen Johannes Kepler. Prisen for denne letingen er omtrent 4,2 milliarder kroner. Kepler er en del av Discovery-programmet til NASA.

Om Kepler klarer å finne planeter som er så lik vår planet, med potensialet til å ha menneskelignende intelligente vesener, vil det være det største gjennombruddet for den velkjente romorganisasjonen, i tillegg til en verdenssensasjon for menneskeheten. Et funn som også kan være nok til at menneskeheten overlever, til tross for jordas undergang.

Vi er kanskje heldige som slipper å være med på planeten Tellus siste år?

 

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skal du på kino en gang i år- gå 4. oktober!

Passsvikdalen langt mot Nord, et gudsforlatt sted mellom Norge og Russland der svært få mennesker har satt sine ben i...

Lukk