Tiden går ustanselig.  Og for mange så går den tilsynelatende raskere og raskere for hver dag som går. Et minutt er 60 sekunder, en time er 60 minutter, et døgn er 24 timer osv og sånn har det vært siden det var et lyst hode som fant opp at tiden kunne deles inn i fornuftige sekvenser. 

Tid er et abstrakt begrep hovedsakelig benyttet som en betegnelse for hendelsers konstante bevegelse fra fortid til nåtid til fremtid.

– Vi mennesker har en tilmålt tid på kloden, og det er smart å gjøre det beste ut av den. Vi nordmenn er flinke til å benytte sommerferie og helger til å gjøre det vi liker aller best. Og da går tiden veldig fort. En weekend i København med sin utkårede, føles å være over før man har sjekket inn på hotellet.

Brukt tid kommer ikke tilbake, minnene om det du har opplevd består, men tenk over hva du bruker din tid på. Du vet ikke når du ikke har mer tid igjen.

Skal du derimot jobbe dugnad med å legge beleggningsstein i bakgården i borettslaget så går minuttene så sakte så sakte.

Det er nok faktisk noe i ordtaket: «Tiden flyr i godt lag».

Alt vi tenker, føler og gjør i livet, skjer i tiden, og i praksis vet vi hva tid er. Likevel har menneskene alltid slitt med å begripe tiden. I eldre samfunn betraktet man tiden som en guddom, senere har enkelte hevdet at den er noe fysisk, andre at den er noe mentalt.

Tidsklemma er et forholdsvis nytt begrep. Det er den tiden som du synes går så alt for fort når du har alt for mye å gjøre på kort tid. Du skal levere barn på skolen og i barnehagen- helst samtidig, og du skulle ha vært på jobb for en halvtime siden.

Etter jobb så er det minst like hektisk, fredagen kommer, du har fått i deg to glass vin, du drar på deg pleddet i sofaen og sovner som et barn kl 21.40 Fullstendig utslått.

Er det verdt det?

DET er ikke tidens skyld. Det er din egen. Fordi du ikke har lagt opp et løp der du slipper å stresse, slipper å mase om å komme seg fra punkt A til punkt B på kortest mulig tid, når du egentlig skulle ha vært et helt annet sted.

Selvsagt kan det bli travelt for noen og en hver. Men det må slett ikke være sånn.

Du kan gjøre det lettere for deg selv med å bruke tiden bedre.

Bruk venner, kjente og familie. Få svigermor til å hente den ene og dropp treninga eller kurset den ene dagen i uka. Sett av tid til deg selv. La tiden jobbe med deg og ikke mot deg. Til en hver tid.

Hvis man bruker tiden på det man liker best å gjøre, så sant det er mulig, så får man langt bedre tid enn å bare gjøre det man føler at man må.

Spesielt i den tiden vi går inn i nå, er det svært mange som ikke får tiden til å strekke til. Det får man med å stresse litt ned. Planlegg flere dager i strekk, en hel uke om det lar seg gjøre. På den måten kan du innhente tid og rekke enda mer enn du planla.

Ingen takker deg for at du har det så travelt at du glemmer deg selv og din egen helse.

Stress kan være helseskadelig.

Får du tid til å gjøre det du vil?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva har aldersforskjellen å si i et parforhold?

  Om du som 16 åring faller for en på 25 så er det en forskjell på 9 år. Det...

Aksepterer du at din kjæreste surfer porno?

Selvsagt kan det være vanskelig å oppdage om du ikke får vite det fra vedkommende, men det er ikke verre...

Lukk