Poker- den neste e-sporten! De teknologiske framskrittene de siste årene har lagt alt til rette for at poker nå kan bli den neste populære e-sporten. Direktesendt streaming på nett kan gjøre poker mainstream igjen.  

De siste årene har pokerinteressen på verdensbasis falt noe, men nå er det mange som har håp om at trenden kan snus ved hjelp av noe så enkelt som direktesendt video av proffer som spiller.

I en artikkel setter Forbes søkelyset på hvordan et skifte i underholdning har funnet sted fra fysisk idrett til elektroniske sporter.

Undersøkelsen fra USA viser at flere menn i alderen 18-24 valgte å se en direktesendt dataspillturnering på nett enn et av årets høydepunkter i sports-USA; Rose Bowl.

Færre og færre ungdommer deltar på idrettsarrangementer eller ser dem på TV – med hele verden for sine føtter er tilbudet av aktiviteter så utrolig stort.

Det man tidligere var bundet til på grunn av bosted, må nå konkurrere mot et globalt utvalg av tilbud på internett. Men hvordan kan dette påvirke poker?

Pokerens evolusjon

Pokerens historie har gått fra røykfylte bakrom i diverse lugubre kneiper, til skikkelige casinoer med store og populære turneringer som WSOP.

Etter at disse begynte å bli TV-sendt rundt 2000-tallet, og særlig i 2003 da Chris Moneymaker want WSOP, eksploderte raskt interessen for poker i takt med at nettpoker ble lettere og lettere tilgjengelig for de fleste verden over.

Nå har kanskje interessen stagnert litt, og mange lurer på hva som kan bli det neste ”store” for poker, men det er en mann som tror han vet det.

Internettsensasjonen Jason Somerville vant et WSOP-armbånd og også gjort seg kjent som kommentator av ulike liveturneringer, blant annet PokerStars Caribbean Adventure.

Han er av den oppfatningen at det ligger et stort og uforløst marked i spilleglade unge voksne, som kan nås gjennom direktesendt streaming.

Han mener også at pokerbransjen burde prøve å se på seg selv som en e-sport, og tror det kan gi mange fordeler i årene framover.

Poker- den neste e-sporten!
ason Somerville kommenterer pokerturneringer live på nett

I et intervju med PokerStars Blog sier han at poker kan lære mye fra e-sportsbransjen, som dreier seg om de ypperste i verden i dataspill, hvor de fleste er profesjonelle og kan leve av det. Denne typen ”TV-sendinger” over nett er utrolig populære, og følges av mange millioner seere.

Poker- den neste e-sporten!

Twitch er uten tvil den største av de ulike streaming-sidene, og ble i august 2014 solgt til Amazon for et svimlende beløp på litt under 7 milliarder norske kroner. Det er en utrolig sum for et selskap som ble startet i 2011, men på bare tre år klarte de å samle sammen en seerskare på 55 millioner unike besøkende hver måned!

Poker- den neste e-sporten!

PokerStars.tv sender direkte fra EPT og turneringer på nett!

Poker som e-sport

De fleste av disse passer perfekt inn i målgruppen til pokerselskapene; 18-35 år gamle menn. Dersom det er mulig å øke rekrutteringen til pokersidene ved hjelp av å få sine tilknyttede proffspillere til å spille direktesendt på en lignende måte, kan det hende de sitter på en gullgruve.

En slik tilnærming kan være med på å omgjøre poker fra et trivielt “flaksspill” til et konkurransepreget ferdighetsspill, noe som kan både redusere det sosiale stigmaet ved poker og bidra til at det blir tillatt flere steder hvor det i dag er ulovlig.

Poker- den neste e-sporten!

Det er selvfølgelig mulig å gjennomføre dette uten å sette søkelyset på noen spesielle spillere – man kan også sende direkte fra de største turneringene som finnes på nettet, slik som WCOOP. Med dyktige kommentatorer vil dette garantert bli stor underholdning for både ekspert og nybegynnere.

Flere har allerede startet opp med produksjonen av eget materiale i håp om å tiltrekke seg nye fans. Hos PokerStars TV kan du se en rekke direktesendte episoder fra EPT og også opptak av deres egen populære søndagsturnering Sunday Million, med kommentator.  

Men det spørs om de ikke må inn på ungdommens territorium, sånn som Twitch, for å lykkes.

Foto: www.pokerstarsblog.com

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Livets reise kan endre livet for alltid- spar penger neste gang

Livets reise kan endre livet for alltid- spar penger neste gangNordmenn elsker å reise, både korte og lange reiser. Med...

Lukk